Tijek radova na uređenju prostorija gradskih ustanova

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci u svom fondu, uz zbirke knjižne građe, ima i veliku zbirku periodike koja već dugo čeka da dođe na red za obradu, smještaj i čuvanje prema Standardima za narodne knjižnice. Ovogodišnjim je natječajem Ministarstvo kulture odobrilo projekt opremanja spremišta periodike i nabave dodatne opreme za knjižnične programe te su Knjižnica i Ministarstvo potpisali Ugovor koji osigurava sredstva za njegovo provođenje u iznosu od 70.000,00 kn. Radove izvodi Celmat d.o.o. iz Zagreba, specijalizirana tvrtka za isporuku i montažu pomičnih arhivskih regala.

Podrumski prostor od 60 m2, spremište-III, ima male prozore za dovod zraka, ventilaciju i adekvatnu rasvjetu, bez vlage je i idealan za pohranu građe. Oprema je isporučena i montirana, time je spremište III opremljeno najmodernijim pomičnim policama koje će osigurati adekvatan smještaj knjižnične građe – periodike.  Preko ljeta je plan fizički preseliti svu periodiku u novi prostor za što je potrebno dobro isplanirati budući smještaj građe da bi se mogle izraditi smjernice i interni pravilnik za obradu građe te pravila o daljnjem postupanju s građom.

Prije nekoliko dana započeli su i radovi na adaptaciji Velike dvorane Hrvatskoga doma. Riječ je o građevinsko – obrtničkim radovima i to: adaptacija garderoba, krečenje hodnika od garderobe do pomoćnih prostorija  i obnova instalacija. Potpuna adaptacija pomoćnih prostorija u prizemlju i na katu obuhvaća sljedeće radove: krečenje stubišta prema balkonu, obnova balkona te njegovo niveliranje. Tvrtka MIGRAD izvodi radove koji su procijenjeni na 315.187, 50 kn. Velika dvorana Hrvatskoga doma trebala bi biti spremna za otvaranje u drugoj polovici kolovoza.

U tijeku su i građevinski radovi u prostoru Gradskog muzeja Križevci. Radovi obuhvaćaju obnovu prednjeg dijela drvene ograde oko Muzeja i etnografskog postava, a oštećen drveni stup zamijenjen je novim. U prostoru Likovne galerije postavljaju se klima uređaji koji će pružiti ugodniji boravak posjetiteljima, a obavljaju se i građevinski radovi u jednoj od prostorija Galerije. Investitor ovih radova je Gradski muzej Križevci,a ukupna vrijednost opisanih radova je 45.437,50 kuna.

Sredstva za uređenje prostora gradskih ustanova  osiguralo je Ministarstvo kulture, uz sufinanciranje Grada Križevaca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.