Pripreme za korištenje bivše vojarne i nakon 2031. godine

Tehnoloski_park_razvojni_centar_hangari_vojarna_2KRIŽEVCI – Grad Križevci dobio je 2006-te od države na korištenje zemljište i zgrade tamošnje bivše vojarne, a oblik vlasništva kojim od tada upravlja tim nekretninama zove se pravo građenja i izdan je na 25 godina. Iako rok izgleda poduži, isteći će tek krajem 2031. godine, gospodarstvenici i ostali ulagači, pa onda i gradska uprava moraju razmišljati ne duži rok, pa su već zapravo započele pripreme za traženje produženja tog roka. Za početak, Grad je prenio sebi dodijeljeno pravo građenja u korist Srednje škole Ivan Seljanec, i to za zemljište i zgradu u kojem posluje restoran, istovremeno i praktikum za školine ugostiteljske struke. Stambeno-komunalni pročelnik Anđelko Nervo kaže da će pripreme za produženje prava na korištenje bivših vojnih nekretnina biti važne za brojne sadašnje stanare prostora unutar žice, kao i za buduće.
– Jer će Grad tražiti pravo građenja za idućih 25 godina, što će našim privrednim subjektima za one prostore koji su ostali neiskorišteni biti daleko povoljnije, znači imat će duži rok, što će biti prihvatljivije za investicije tipa školstva, zdravstva, socijalne skrbi, za što smo prostore i dobili, pojasnio je.

Pročelnik Nervo napominje da će novi rokovi biti važni mogućim ulagačima u obnovu dva još neiskorištena kata vojničkih spavaonica, u čijem prizemlju već rade dječji vrtić i zubarska poliklinika.
– Nikome nije interes da to radi za nekih 5,6,7 godina, nego treba investiciju amortizirati, a znamo da je amortizacija neke investicije barem 20 godina, zaključio je Nervo.

Za najveće pak ovogodišnje ulaganje na tom prostoru, obnovu bivših vojnih hangara i izgradnju Razvojnog centra i tehnološkog parka Grad Križevci je pred desetak dana otvorio postupak javne nabave, a otvaranje ponuda bit će 17. ožujka.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.