Poništena je i druga nabava za vrtić u Karanama

Gradonačelnik Mario Rajn prekjučer je potpisao odluku i službeno poništio postupak javne nabave za izgradnju područnog dječjeg vrtića u Karanama, čime smo konačno ostali bez 325 tisuća eura koje je država dala za taj vrtić iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka. Ovo je druga javna nabava za isti vrtić koja je poništena, ovaj put uz obrazloženje da “nakon odbijanja svih ponuda ne preostaje nijedna valjana ponuda.” Javila su se tri potencijalna izvođača i sve tri ponude bile su značajno više od procijenjene vrijednosti od 800 tisuća eura. Ista priča dogodila se u prvom natječaju, raspisanom u lipnju na isti iznos od 800 tisuća eura koji je poništen jer su tada dvije pristigle ponude bile veće od procijenjene vrijednosti nabave, a naručitelj za to nije imao osigurana sredstva.

Za donošenje odluke o poništenju Grad je čekao krajnji rok od 90 dana, a u međuvremenu je od ponuditelja tražio dodatna objašnjenja detalja iz njihovih ponuda, koje je na kraju odbacio jer su prelazile osigurana novčana sredstva koje naručitelj za to ima. Da će se to dogoditi, bilo je jasno još u rujnu kad je gradonačelnik na naše pitanje zašto se odgađa donošenje odluke, a time i početak radova na vrtiću rekao da “razmatraju alternativne pristupe“.

Alternativno rješenje najavljeno je prošli tjedan uoči 18. sjednice Gradskoga vijeća na kojoj je usvojen prijedlog da se s Poliklinikom Medikadent raskine ugovor za prostor u bivšoj vojarni u kojem Grad namjerava urediti vrtić za 80 mališana. Time su prihvatili prijedlog da se dosadašnjem korisniku prostora isplati oko 490 tisuća eura naknade za ulaganja u nekretninu, dok će još najmanje toliko Grad uložiti u prilagodbu prostora za vrtić. Međutim, Rajn je najavio da se ne odustaje ni od vrtića u Karanama za koji je javne nabave dvaput poništio. Konačan datum ili bar okvirni termin kad će se u Križevcima napokon otvoriti dodatni vrtićki kapaciteti nitko nije spominjao, rečeno je tek da se Medikadent iz vojarne mora iseliti do 30. rujna 2024., a ostane li dulje dodatno će platiti ugovornu kaznu. Dodajmo i to da svake godine u križevačkim vrtićima nedostaje mjesta za osamdesetak djece.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.