Za vikend planinarski izlet na Zavižan

Planinarsko društvo Kalnik Križevci organizira 29. i 30. kolovoza 2009. godine dvodnevni izlet na Zavižan (1594m) u NP Sjeverni Velebit te posjet Strogom prirodnom rezervatu Rožanski kukovi i uspon na Mali Rajinac (1699 m) – najviši vrh Sjevernog Velebita. Preostala mjesta u dva autobusa popunit će se po principu prvenstva. Polazak je predviđen u 6 sati ispred parkirališta kod Bille, te u Zagrebu u 7 sati kod dvorane Arena. Prijave se primaju kod Hrvoja Miška na telefon 098/9868 084, a više informacija na stranici društva www.pdkalnik.hr ili na mail: pdkalnik@pdkalnik.hr.

Nakon dolaska u najviši planinarski dom u Hrvatskoj, Zavižan,  kreće se Premužićevom stazom prema Rossijevoj kolibi u Rožanskim kukovima, dok druga skupina ostaje kod doma i ima na raspolaganju šetnju po okolici doma (Botanički vrt, Vučjak (1645m) iznad doma, Zavižanska kosa i dr.). U 19 sati je predviđena večera u planinarskom domu i zajedničko druženje. U nedjelju  se nakon uživanja u izlasku sunca i pogleda na more i otoke kreće prema Malom Rajincu (1699m) te se preko Krasanskih jezera spušta u Krasno. Druga skupina odlazi autobusom u Krasno gdje ima na raspolaganju posjet svetištu Majke Božje od Krasna, Šumarskom muzeju i dr. Nakon okupljanja prve i druge skupine svi zajedno odlazimo u Kuterevo u posjet velebitskom utočištu za medvjede. Povratak u Križevce je u večernjim satima.

Potrebno je ponijeti osnovnu planinarsku opremu, zaštitu od kiše, topliju odjeću, vreću za spavanje, te hranu za dan-dva (u subotu je organizirana večera u domu po cijeni od 25 kuna). Na Zavižanu vode ima samo za najnužnije potrebe zato se preporuča da svatko ponese sa sobom vodu za piće. Troškovi uključuju ulaznicu za NP Sjeverni Velebit (20 kuna), noćenje u domu (40-50 kuna s planinarskom iskaznicom), večera (25 kuna) i trošak puta (okvirno 100 kuna, objavljen naknadno).

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.