Capak najavio da očekuje domaće turiste, od otvaranja ugostiteljskih objekata još nema ništa

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak za Dnevnik Nove TV govorio je o mjerama koje je donijela Vlada, a odnose se na rad ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti itd., vrijede još pet dana, do 19. travnja.

Kazao je kako misli da još nije vrijeme za ukidanje tih mjera, sve dok ne bude pada o kojem se stalno govori: 5-7 dana pad broja novoobooljelih. Naravno, neće se sve mjere automatski ukinuti već će to ići postepeno, dok će ugostiteljski objekti biti limitirani socijalnim distanciranjem te poštivanjem higijenskih i epidemioloških mjera.

Osim toga, Capak je najavio i da bi tijekom ljeta mogla biti nešto povoljnija situacija s virusom COVID-19.

“Kolektivni imunitet sigurno nećemo steći do ljeta, nego će se, ako virus ostane ovakav kakav jest, na jesen i zimu nastaviti prokuživanje i vjerojatno će trebati još cijela jedna sezona da se populacija prokuži i da se infekcija zaustavi. Ako bude kao virus gripe, mogla bi postati sezonska”, rekao je Capak.

Za kraj se dotaknuo turističke sezone. Smatra da će, ako se situacija poboljša, na Jadran mogli doći gosti koji putuju automobilom. “Što se tiče domaćih turista, vjerujem da ih možemo očekivati na našem moru”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.