Auto-Info: Mazda6 Sport Combi 2.2 CD163 TE Plus

Nakon limuzine , na test smo dobili i karavansku inačicu Mazdine šestice. Vrhunski obiteljski auto koji vrijedi svake uložene kune. Za razliku od testirane limuzine, Sport Combi smo dobili s jačim 2.2 litrenim motorom od 163 ks, odnosno Mid Power izvedbu koja je za ovakav auto sasvim pristojna. Mazda 6 Sport Combi osim što je vrhunski dizajnirani karavan, u vožnji se ponaša kao pravi sportki auto koji je toliko upravljiv da nemate osjećaj kako se vozite u karavanu već u limuzini više srednje klase. Mazdini su stručnjaci pogodili savršen spoj dizajna i tehnologije koji se trenutno može dobiti po nikad povoljnijoj cijeni koja za testirani model iznosi 232.510 kuna (plus cca 4000 kuna nadoplate za metalik boju), a valja napomenuti da se ova cijena umanjuje za aktualni popust od 25.000 kuna u svim ovlaštenim Mazdinim auto salonima. Karavansku inačicu Mazde 6 pogone četiri benzinska i tri dizelska agregata, a cijene se ovisno o paketu opreme kreću između 181.405 i 280.035 kuna.

Mazda 6 Sport Combi 2.2 CD163 TE Plus automobil je koji pruža istinsko zadovoljstvo prilikom dugih vožnji. To zadovoljstvo može se zahvaliti vrlo udobnim prednjim i stražnjim sjedalima, vrlo moćnom pogonskom agregatu, odličnom podvozju, aerodinamici i na kraju vrhunskom sigurnosnom sustavu vozila. Motor radnog obujma 2.183 ccm koji razvija snagu od 120 kw/163 ks pri 3500 okretaja u minuti radi savršeno i ne proizvodi gotovo nikakvu buku unutar vozila, a vanjska je buka zanemariva, jednostavno rečeno… melem za uši. Ova je Mazda sposobna potegnuti i preko 240 km/h iako u tehničkim karakteristikama ovog vozila stoji skromnih 210 km/h. Od 0-100 potrebno je tek devet sekundi, a najveći je gušt osjetiti kako pri brzini od oko 180 km/h ovaj stroj u ekonomičnoj šestoj brzini prilikom pritiska papučice za gas još uvijek lijepi za sjedalo. Već sam spomenuo kako je pravi užitak voziti ovaj auto, te je dovoljno još samo spomenuti kako Mazda 6 Sport Combi posjeduje i odlične kočnice s vrhunskim sustavom protiv proklizavanja. Odličan pomak u Mazdi su napravili i što se tiče štednje u krizni vremenima. Naime, ovako moćan stroj popije oko osam litra eurodizela pri velikoj brzini na auto cesti što za ovakav motor nije ništa strašno. Normalnom vožnjom potrošnja se znatno smanjuje i moguće je potrošiti tek nešto više od pet litara. Gradska vožnja je nešto drugo, česta zaustaljanja i mjenjanje stupnjeva prijenosa povećat će potrošnju do iznad osam litara kao i prilikom oštrije vožnje auto cestom.

Na opremu u testiranom modelu jednostavno nema nikakve zamjerke kao ni na bilo koji detalj ovog automobila. Razmišljao sam od kud krenuti i shvatio kako me se prilikom prvih kilometara jednostavno bez daha ostavio Bose sound system s osam zvučnika, no to je manje važno. Ono što valja izdojiti su bi- ksenonska svjetla s AFS sustavom koja omogućuju odličnu prglednost prilikom svih uvjeta vožnje. Uz to, postoji još mnogo detalja koje bih radije prepustio potencijalnim kupcima da istražuju, jer bi otkrivanje svih Zoom zoom aduta prema mojem mišljenju bilo veliki promašaj kao kad vam netko ispriča scene iz filma kojeg toliko želite pogledati, a za to još niste imali prilike. Dovoljno je reći kako osnovni paket opreme sadrži pregršt zanimljivih i korisnih detalja, a za one koji su malo većih apetita, Mazda ima odličnu ponudu dodatne opreme uz ne pretjerano skupu nadoplatu.

Više na Auto-Info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.