Koncert Ane Iverac i Tamare Perc na ‘Ljetnim večerima’

U srijedu 12. kolovoza održan je još jedan koncert Križevačkih ljetnih večeri u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta. Na koncertu su nastupile flautistica Ana Iverac i gitaristica Tamara Perc predstavivši niz vrijednih i zanimljivih djela pisanih ili aranžiranih za ova dva instrumenta.

Glazbenice su svoj nastup koncipirale u dva bloka u kojima su se napočetku predstavile pojedinačno, a potom zajedničkom svirkom. Djela izabrana za ovaj nastup dobro su se uklopila u koncept ljetnih večeri na otvorenom. Skladbe autora poput Pujola, Fauréa i Piazzole predstavljaju visoko kvalitetnu, a ipak dopadljivo plesnu glazbu, od koje je odudarala jedino pomalo trivijalna obrada “Pjesama i plesova Južne Amerike”.

Tamara i Ana su kolegice profesorice na glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima, a ovaj koncert im je bio prvi zajednički nastup i ujedno početak suradnje. S obzirom da se obje, osim posla u nastavi, aktivno bave i sviranjem, odlučile su udružiti snage i predstaviti križevačkoj publici jedan mali dio literature za flautu i gitaru, koju inače rijetko imamo priliku čuti u našem gradu.

Prirodna akustika dvaju instrumenata, bez ozvučenja, doprinijela je intimnoj i vrlo ugodnoj atmosferi koju je brojna publika dobro prihvatila, unatoč povremenim ometanjima neželjenim zvukovima iz grada.

Ovaj koncert je bio posljednja glazbena priredba Križevačkih ljetnih večeri. Nakon nastupa u podrumskoj dvorani i na paviljonu na novom trgu, ovo je bio jedini koncert organiziran u atriju Gradske galerije. Također, uz onu prostornu, koncerti su održavani uz krajnju periodičku nedosljednost, što ne bi toliko smetalo da su bili malo bolje oglašeni. Tako se, nažalost, niti ove godine ne možemo oteti tom upornom dojmu da se moglo i bolje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.