Kozjak: Križevačko odlagalište otpada stabilno je i sigurno

Jakuševački scenarij gotovo da je nemoguć na križevačkom odlagalištu otpada Ivančino brdo, potvrdio nam je Martin Kozjak, direktor križevačkog Komunalnog poduzeća koje sakuplja, odvozi i zbrinjava otpad. Na odlagalištu Ivančino brdo odlaže se komunalni otpad s područja grada Križevaca i okolnih naselja, ali i iz općina Gornja Rijeka, Kalnik, Sv. Petar Orehovec i Sv. Ivan Žabno, uz poštivanje zakonske procedure i prema projektiranim nagibima, objasnio je Kozjak. Posebna pažnja, rekao je, obraća se na vrste otpada koje se ovdje odlažu baš kako bi se spriječilo urušavanje i odroni kakvi se posljednjih dana događaju na zagrebačkom odlagalištu Jakuševac, zbog čega je i dovoz smeća tamo otežan.

Uzevši u obzir sve navedeno, možemo konstatirati da je naše odlagalište stabilno i sigurno. Teoretski gledano, odroni i drugi problemi su uvijek mogući, no s obzirom na to da poštujemo pravila o vrsti otpada i projektiranim nagibima, vjerojatnost odrona na našem odlagalištu gotovo da i ne postoji“, odgovorio je direktor Kozjak.

Slobodni kapacitet odlagališta Ivančino brdo iznosi 36 tisuća m3 i popunit će se za četiri godine. Komunalno poduzeće Križevci već je izradilo glavni projekt proširenja odlagališta čime bi se osigurali novi kapaciteti za ne tako daleku budućnost kad se sadašnje odlagalište popuni. “Ove korake smo poduzeli kako bi našim korisnicima osigurali uslugu kao i do sada, neovisno o razvoju i izgradnji projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica. Naime, projekt izgradnje RCGO Piškornica je pokrenut, a mi smo, prema Zakonu, godinu dana nakon što se izgradi obvezni odvoziti otpad u RCGO Piškornica“, objasnio je direktor Komunalnog poduzeća Martin Kozjak.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.