Pijan ‘pokosio’ pješakinje – kažnjen s 40 dana zatvora

Policajci su vozača priveli na triježnjenje nakon čega je uhićen i priveden prekršajnom sucu koji ga je strogo kaznio. Pješakinje su u naletu, srećom, lakše ozlijeđene
POLJANA KRIŽEVAČKA – Upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2.28 promila, 24-godišnji G.B. upravljajući renault meganeom prošle je nedjelje u Poljani Križevačkoj skrivio prometnu nesreću u kojoj su najteže posljedice samo čudom izbjegnute.

Neodgovorni vozač oko 20.45 sati nije prilagodio brzinu kretanja svog renaulta kada je, „ohrabren” većom količinom promila izgubio nadzor nad automobilom zbog čega je prešao na lijevu stranu kolnika i doslovno „pokosio” tri pješakinje, 73-godišnju S.L., 76-godišnju Lj.P i 55-godišnju I.M. koje su pravilno šetale lijevom stranom kolnika.

U naletu pijanog vozača pješakinje su čudom lakše ozlijeđene, a pomoć im je pružena najprije u križevačkom Domu zdravlja zatim u koprivničku Opću bolnicu. Na automobilu je nastala materijalna šteta, a vozač G.B. nije se ozlijedio.

Nakon prometne nesreće policijski službenici križevačke Policijske postaje alkotestirali su vozača kojeg su priveli u postaju, gdje mu je naredbom određeno zadržavanje do otrežnjenja. Sljedećeg dana G.B. je uhićen i priveden sucu križevačkog Prekršajnog suda koji ga je nakon provedenog žurnog postupka proglasio krivim i osudio na 40 dana bezuvjetnog zatvora, oglobio s dvije tisuće kuna i izrekao mu jednogodišnju zabranu upravljanja osobnim automobilima.

Nakon izricanja presude okrivljeni G,B. prebačen je na izdržavanje kazne u bjelovarski Okružni zatvor. Kako je upravljajući tijekom izrečene pravomoćne zabrane upravljanja počinio i kazneno djelo, protiv njega je redovnim putem podnesena kaznena prijava zbog izigravanja izrečenih sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.