Gradskim ulicama večeras će trčati Djed Mraz, vilenjaci, sobovi….

Devedesetak Križevčana, ali i gostiju iz drugih gradova, prijavilo se na drugu utrku Advent KŽ Run čiji start je danas u 18:30 na Strossmayerovom trgu. Svi oni spremni su na dobru zabavu, a uplatom kotizacije pokazali su i plemenito srce jer će pomoći u kupnji poklona za štićenike Dječjeg doma sv. Marko Križevčanin. Među prijavljenima ima rekreativaca, polaznika Škole trčanja i nordijskog hodanja, djece, ali i ozbiljnih trkača iako su rezultat i osvojeno mjesto na postolju ovdje u drugome planu.

Početak i kraj ove zabavne utrke je ispred KTC-a Ivana, trči se i hoda prema gornjem gradu i nakon okreta je povratak na gradski trg. Dionica je duga 2.28 km, a kolona trkača slijedit će Djeda Mraza na biciklu. Kako su organizatori Grad Križevci i Škola trčanja AK Križevci i pozivali, poželjno je obući se i nakititi kako je uobičajeno za ovo doba godine – kapice, lampice, kostimi Djeda Mraza, vilenjaka, sobova i drugih čuda – dobrodošli su. Kolonu trkača pratit će vilenjak s polumaratonskim stažem koji već ima spremnu vreću s bombonima, kao pomoć onima kojima ponestane energije za završiti utrku.

Kako bi trkači bili sigurni, za promet će se u razdoblju od 18 sati zatvoriti Trg. J.J. Strossmayera, Ulica bana Jelačića od raskrižja s Trgom J.J. Strossmayera do raskrižja s Gajevom ulicom, Trg A. Nemčića, Ulica Ivana Zakmardija Dijankovečkoga i Ulica F. Račkog, županijska cesta ŽC 2210 od raskrižja Potočke ulice i Svetokriške ulice do raskrižja s Ulicom T. Smičiklasa i Ulice D. Grdenića. Organizatori mole građane za razumijevanje tijekom održavanje adventske utrke i pozivaju ih da dođu bodriti hodačice, trkačice i trkače koji će unatoč hladnoći nastupiti na ovoj utrci i učiniti dobro djelo. Nakon utrke nastupa Ana Bustruc Duo od 19 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.