Puno posla čeka i novu vlast Sv. Petra Orehovca

SV. PETAR OREHOVEC – Na području Svetog Petra Orehovca nužni su još brojni infrastrukturni projekti, jer je to površinom velika Općina, s čak 37 naselja, a prioritet je cestogradnja. Rekao je to, u povodu Dana Općine, načelnik Svetog Petra Orehovca Franjo Poljak, dodavši da su još četiri naselja koja nisu povezana asfaltnim putem sa županijskim prometnicama, pa je prioritet njihova modernizacija.

– Uz te imamo još preko 40 kilometara nerazvrstanih cesta koje treba također modernizirati, za početak uvesti makadamske puteve. Zatim imamo još nekolikom mjesta, a to su Zamladinec i dio mjesta Bočkovec, koje su bez javne rasvjete, tako da treba i taj dio urediti, kaže načelnik Poljak.

U planu je i nastavak izgradnje vodoopskrbnog sustava, ali Općina planira i potaknuti korisnike da se priključe na postojeći, pa će uskoro biti snižena cijena priključka, najavio je načelnik Poljak. Očekuje da će ove godine započeti i nekoliko projekata u školstvu, odnosno izgradnja škole u Gregurovcu, te pripreme za proširenje škole u Miholjcu, modernizacija sportskog terena škole u Bočkovcu te izgradnju sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu.

Dan Općine proslavljen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća, na kojoj su vijećnicima i poglavarstvenicima prošlog saziva uručene zahvalnice. Ispred crkve svetog Petra održana je sveta misa na otvorenom, a u povodu Dana Općine održana je i revija sira, meda i vina te nekoliko kulturno-umjetničkih priredbi i sportskih susreta.

Vezano

Komentari su zatvoreni.