Kolcem udarila pijanog oca i spriječila da puca u majku

KRIŽEVCI – U selu kraj Križevaca još se prepričava događaj u dvorištu kuće na kraju sela kad je oko 18 sati u utorak zamalo nastala tragedija, jer je 52-godišnji muškarac u teškom pijanstvu nakon povratka s posla u gradu nasrnuo na 41-godišnju suprugu, odlučan je i ubiti poslije verbalnog napada!
 – Ja sam kosil travu pa zaustavil traktor kad sam videl da je prebegel – kaže Štef K. iz kuće preko puta dvorišta gdje je muškarac na tlo oborio suprugu i uperio u nju pušku domaće izrade iz brvnare.

 

 Krvoproliće je spriječila 22-godišnja kći, skrivena iza zdenca. Skočila je na oca udarivši ga kolcem te pozvala policiju. Ankica M. iz susjednog sela kaže da je u toj obitelji šestero djece. Hrabra kći radila je u gostionici. Supruga i majka radi doma, susjed kaže da hrani blago i sadi u vrtu, a najstariji sin radi u Zelini. Ostala djeca još polaze školu u susjednom selu. Nasilnik je bio “cimerman”, zaposlen kao zidar.
– Inače je dobar čovek, kol’ko puta je povedal’ uz šalu, bili smo skup i na izborima u nedelju. Bila sam prije i sa ženom u kontaktu, mi se vidilo da mi se ljudi sviđaju, a kaj je sad bilo između njih ne znam, to buju još ispitali – ističe mještanka i komentira kako se svašta dogodi kad čovjeka alkohol “natjera”. – To me je tak živo potreslo, nate kaj se po selu govori, a podsetilo me na ono u Križevcu ubojstvo – uzbuđeno će Ankica, dodajući da je muškarcu i lani već bila uzeta jedna “domaća” puška.
– Išel je potajno loviti, pa su ga lovci spazili i prijavili, se valjda bavil s tim – kaže. Za jučerašnjeg očevida u dvorištu su bila i djeca, no najstarija kći zamolila nas je da je ne uznemiravamo. Jučer je nasilnik priveden istražnom sucu Milošu Lojenu na 
Županijski sud u Koprivnici. Sumnjiči ga se za obiteljsko nasilje i pokušaj ubojstva.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.