Bravo za BOOMerang i kulturno šokiranje!


Subotnja glazbena večer na središnjoj pozornici Spravišča kod crkve Sv. Križa pripala je mladom udaraljkaškom sastavu BOOMerang, koji je zanimljivim glazbeno-scenskim nastupom oduševio punu tribinu posjetitelja, što je bez sumnje program Spravišča obogatilo kreativnim daškom modernog glazbenog izričaja.

Bjelovarsko-križevačko-đurđevački kvartet u sastavu Krunoslav Benko, Josip Konfic, Marko Mihajlović i Hrvoje Sekovanić jednoipolsatnim su koncertiranjem na raznim vrstama poznatih i improviziranih udaraljki upoznali publiku s djelima svjetski poznatih skladatelja Wanamakera, Menkea, Greena, Santane i Lešnika. Ubacivanje humorističnih mini-igrokaza u nastup govori o dobrom pedagoškom pristupu mladih akademski obrazovanih svirača publici, koju su time željeli, i uspjeli, dodatno zainteresirati za svijet udaraljkaške glazbe.

Svirači BOOMerang-a su stasali iz studentskog udaraljkaškog ansambla biNg bang pod vodstvom Igora Lešnika, koji je 2004. proglašen najboljim te vrste u svijetu. Posebno im je zapažen ovogodišnji nastup na 4. međunarodnom tjednu udaraljkaških ansambala u Bjelovaru, nastupaju diljem kontinentalne Hrvatske, slijede im gostovanja u Argentini i Poljskoj, a za jesen najavljuju snimanje nosača zvuka.

Iako je početak koncerta nešto kasnio zbog zahtjevne tonske probe, prvi zvuci udaraljki mladog četverca odagnali su nestrpljenje i sumnje, osim kod ponekih, srećom rijetkih, iz publike. Ilustracije radi, gospođica koja je sjedila autoru teksta slijeva zbunjeno je pitala prije početka hoće li uskoro stići Maja Blagdan, dok je gospođa zdesna glasno konstatirala da je na djelu ludi igrokaz za djecu i otišla potražiti gdje se izvodi narodna glazba. Ovakve kulturnošokantne reakcije najbolji su dokaz da Spravišče ide u dobrom smjeru podizanja kulturne ponude, u čemu je i BOOMerang svesrdno pomogao.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.