Koncertom i tortom proslavili prve četiri godine

U subotu 18. travnja 2009. godine, a povodom Svjetskog dana aktivizma mladih, nezavisni portal Križevci.info obilježio je pune četiri godine kontinuiranog rada u promicanju informiranja o svakodnevnim događajima s područja Križevaca i regije. Portal, koji iz dana u dan od 2005. podiže svijest Križevčana o mnogim bitnim temama iz lokalne zajednice, osnovala je i njime upravlja križevačka udruga P.O.I.N.T. koja ove godine u rujnu obilježava pet godina djelovanja. U četiri godine medijskog rada redakcija portala je s građanima suradnicima na portalu objavila gotovo 6500 vijesti, najava, reportaža i kolumni s gradskim temama.

Prigodom ove obljetnice, volonteri P.O.I.N.T.-a su iste večeri u križevačkom Klubu kulture organizirali koncertno-rođendanski tulum portala pozvavši u goste najjače ime domaće urbane glazbene scene – Elemental te mladu snagu hrvatskog rapcore/nu-metala – bjelovarski sastav Project:Genova. Podršku trosatnom glazbenom raspašoju za DJ pultom davao je Elf, a klupski redari su od neimanja posla održavanja reda i mira jednostavno obnevidjeli.

U kratkom i simpatičnom obraćanju publiku su najprije pozdravili članovi redakcije portala Sonja Mrnjavčić i Sandro Novosel, zahvalivši čitateljima na podršci ovih godina te poželivši svima uživanje i dobru zabavu. Rođendanska torta razrezana je i podijeljena na licu mjesta, a zatim su pozornicu zaposjeli Project:Genova, petorka prevođena Brunom Genoveseom, prvim čovjekom, vokalom i tekstopiscem kojeg nije sram lijepiti plakate za vlastiti gig.

Project:Genova, ta hrvatska verzija socijalno osvještenih Deftones odsvirala je školski sat materijala koji se smuca po njihovom MySpaceu i RapidShareu, dok je Elemental standardno prošao kroz svoj back katalog s naglaskom na posljednja dva albuma. Male stvari i Pod pritiskom donijeli su im srednjestrujašku popularnost, ali i uvođenje živog benda i rokeriziranje hip hop formata u aranžmanima nije odmoglo. U prijevodu, ljudi će stvar slušati dokle god ima refren, a ako u tekst dodaju i pametnu poruku to je dodatni K+ bod.

Iako odlično raspoloženje glazbenicima i organizatorima nije umanjeno niti jednosatnom odgodom tonske probe zbog usmene molbe najvišeg predstavnika gradske vlasti koji je kat iznad slušao mandoline, vrijedi spomenuti kako bi usklađivanje satnice kulturnih programa unutar zgrade Hrvatskog doma uvelike pomoglo da do ovakvih situacija ubuduće ne dolazi, tim više što je to vrlo jednostavno realizirati upotrebom internetskih tehnologija, npr. elektroničke pošte.

Realizaciji čitavog događaja pripomogli su Klub kulture, udruga K.V.A.R.K. i Art Rock Caffe uz donaciju Ministarstva kulture i Koprivničko-križevačke županije te sponzorsku podršku poduzeća Grafocentar i Glazbeni forum iz Križevaca. Za proslavu petoljetke portala iduće godine u udruzi P.O.I.N.T. spominju organiziranje prigodnog, no za ove prostore i prilike nesvakidašnjeg spektakla.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.