Križevci – medicinski laboratorij u nove prostore

Za otprilike šest tjedana Križevčani će u znatno primjerenijim prostorima obavljati medicinske biokemijske pretrage. Staru, derutnu montažnu zgradu laboratorija srušit će bageri, na njezinom mjestu niknut će nova parkirališna mjesta ispostave županijskog Doma zdravlja, a djelatnosti laboratorija preselit će u adaptirane prostore u kojima su prije izgradnje novog krila ambulante radili liječnici obiteljske medicine. Preseljenje će županijsku blagajnu koštati oko pola milijuna kuna.
– Objavljen je natječaj i na njemu je odabrano Komunalno poduzeće Križevci kao najpovoljniji ponuđač, a njihova ponuda iznosi 514.000 kuna. Tom svotom će se adaptirati i urediti prostor od 125 kvadratnih metara, u koji će se smjestiti sve potrebne funkcije novog laboratorija, kaže župan Darko Koren.
Novouređeni laboratorij imat će čekaonicu s pretprostorom, sanitarni čvor, prostoriju za uzimanje uzoraka, biokemijski, hematološki i laboratorij za urin, garderobu te prostor za administrativne poslove. Kao i do sada, u laboratoriju će raditi inženjeri medicinske biokemije i više laboratorijske dijagnostike te četiri tehničara.


20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.