Dva gostujuća poraza križevačkih rukometaša

Poslije odlično obavljenih priprema za proljetno natjecanje u 2. rukometnoj ligi sjever, rukometaši "KTC"-a su s puno realnog optimizma krenuli na gostovanje u Koprivnicu, očekujući tešku utakmicu ali ipak osvajanje nova 2 boda. U odnosu na jesenski duel ta dva kluba, kad su igrači iz Križevaca odnijeli pobjedu s 11 golova prednosti, domaćin je dosta pojačao svoje redove i postao dosta respektabilna ekipa za ovaj rang natjecanja, bez obzira na trenutačno stanje kluba na ljestvici.
Počelo je dosta kvalitetno s jedne i s druge strane, laganim vodstvom Križevčana i dobrim obranama golmana.

Da se ne može predvidjeti tijek utakmice, bez obzira na kvalitetu i odličnu pripremljenost, na vrlo težak način je iskusila ekipa "KTC"-a, jer u sedmoj minuti se prvo teško ozlijedio nositelj igre križevačkog kluba Neven Predojević (koji je bio odmah prevezen na slikanje u bolnicu). U istoj minuti ozlijedio se i Nevenov brat Roman Predojević (desni vanjski) koji više nije mogao nastaviti utakmicu.
Takav rasplet događaja totalno je poremetio koncepciju igre, no dečki su zbili redove i nastavili igrati te su iznimnom borbenošću uspijevali odlično parirati sada osokoljenom domaćinu. Poluvrijeme su Križevčani završiti u svoju korist (10:11). I u drugo poluvrijeme "KTC" ulazi bolje te odlazi na dva gola prednosti (promašuje zicer za tri razlike) i dobro se drži do 16:16. Tad dolazi do izražaja prečvrsta igra domaćina i uz spretne i nespretne odluke sudaca Koprivničanci dolaze do prednosti a time i do pobjede od 26:21.
Čestitke dečkima "KTC"-a na iznimnoj borbenosti.

12.kolo 2. HRL sjever 22.2.2009

RK "KOPRIVNICA" – RK "KTC" 26:21 (10:11)
Za Križevčane su igrali i postigli pogotke: Trajkovski 7, Kamenar 5, Pavliček 3, Krunoslav Hunjak 2, Čorda 2(1), Neven Predojević 1, Kraljić 1, Petrač, , Matija Hunjak, Igor Augustinčić, Ivan Augustinčić, Benković, Višnjević.
TRENER: Dragutin Miklečić

U 13. kolu su igrači "KTC"-a išli na gostovanje u Viroviticu bez svoja dva ozlijeđena igrača, braće Predojević. Za razliku od prošloga kola sada su se Križevčani uspjeli malo uigrati u ovom neočekivanom novom sastavu.
Ravnopravna borba tijekom cijelog prvoga poluvremena, sa stalnim vodstvom domaćina od 2-3 gola razlike, uz iznimno jak tempo igre je karakteristika prvoga dijela. Činilo da igrači "KTC"-a svakoga časa mogu to preokrenuti u svoju korist. To se i pokazalo pred sam kraj poluvremena kada gosti uspijevaju izjednačiti na 15:15 što je i ishod poluvremena.
Pošto je domaćin evidentno padao u tempu, u drugom poluvremenu se očekivala lagana dominacija gostiju a uz dobru obranu pokazanu u prvome dijelu i kreativnošću u napadu, gosti su mogli doći do povoljnog rezultata. Uvidjevši to, domaćin dobrano pooštrava obranu te uz brzu pokretljivost, puno nesportskog naguravanja i potezanja bez sankcije, uspijeva otupjeti napad Križevčana. Igralo se borbeno i brzo i kod rezultata 29:29 u 59. minuti domaćin uspijeva iz nedosuđenih ali evidentnih koraka postići 30. a pokazalo se i pobjednički gol.
U zadnjem napadu u posljednjim sekundama utakmice stvorio se višak na lijevom krilu za "KTC" i prilika zaizjednačenje. Ulaz Kamenara je završio udarcem noge domaćeg golmana u rame i glavu križevačkog igrača (vrlo ružna slika i za jednu borilačku borbu), a epilog je promašeni gol i izravni crveni karton, ali za Križevčana. Domaćin je iskoristio priliku da može u obrani raditi što hoće, dok je na križevačkoj obrani suđenje bilo drukčije. "KTC" je pokazao dobru igru u svim segmentima igre, osim u situacijama kada ima igrača više. Da su pritom pokazali malo više strpljenja i koncetracije bez obzira na sve čimbenike na terenu, Križevčani bi odnijeli pobjedu. Ovako na gostujuću pobjedu u ovom prvenstvu još moramo čekati.

13.kolo 2. HRL sjever 22.2.2009
RK "VIRO-VIROVITICA" – RK "KTC" 30:29 (15:15)
Za Križevčane su igrali i postigli pogotke: Trajkovski 7, Krunoslav Hunjak 6, Čorda 5(3), Pavliček 4, Kraljić 2, Petrač 2, Matija Hunjak 2, Kamenar 1, Igor Augustinčić, Ivan Augustinčić, Šporer, Benković 6 obrana , Višnjević 7 obrana.
TRENER: Dragutin Miklečić

U sljedećem 14. kolu "KTC" igra kod kuće protiv ekipe iz Slavonskog Broda koja je druga na ljestvici. Utakmica se igra u subotu u 18:30.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.