Djeca pohađaju nastavu u preuređenoj teretani

PREDŠKOLSKI ODGOJ Roditelji nezadovoljni opremljenošću u Križevcima
       
Gradska vijećnica Sanja Petranović (HDZ) upozorila je javnost na primjedbe roditelja djece predškolskog uzrasta, njih devedesetero, koja dvaput na tjedan po tri sata provode u maloj školi, kako i dalje zovu predškolu.
Oni su, naime, nezadovoljni što je učionica uređena u teretani križevačke sportske dvorane bez garderobe i s minimalnom opremljenošću inventarom i igračkama. Zadovoljni su, pak, u područnoj školi u Velikom Ravnu, gdje se predškola održava jednom na tjedan.

Galama pred vratima
Korisnici sportske dvorane nerijetko galame, trče hodnikom i lupaju vratima u blizini učionice, što plaši djecu, dok iz obližnje zalogajnice dolazi dim cigareta, upozorila je vijećnica, a što nam je danas potvrdila i odgojiteljica Zrinka Čubić.

Ona se slaže da trenutačno u gradu nema prikladnijeg prostora jer nedostaje učionica u objema gradskim osnovnim školama, Vladimira Nazora i Ljudevita Modeca, u koje će se na jesen upisati polaznici predškole. Tijesno je i u Gradskom dječjem vrtiću, u čijem je sastavu predškola, pa i u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju za djecu s poteškoćama u razvoju.

Mališani predškolske dobi služe se igračkama koje su donirali roditelji, nova je samo stolarija


Roditelji dali opremu

No, najviše začuđuje da učionici u sportskoj dvorani nedostaju pomagala i didaktička oprema, pa djeca koriste tri stara telefonska aparata i pokoju igračku koju su donijeli roditelji. Jedan od njih darovao je i školsku ploču, dok je drugi izradio vješalicu za kapute. Od inventara su novi samo stolovi i 20 stolaca te nedavno postavljene rolete na prozorima.

Navodno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa namjenjuje na godinu za potrebe predškole 25.000 kuna, što bi bilo dostatno za bolje opremanje učionice. Odgojiteljica Čubić u suradnji s roditeljima namjeravala je skupljati stari papir za nabavu klima-uređaja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.