Pobjeda “Elektraša” i u 16. kolu

Oni koji pozornije prate rezultate križevačkih kuglača, uvidjeli su izostanak izvješća za 15. kolo 3.HKL. Razlog tome odgoda je utakmice zbog bolesti 4 igrača KK "Zanatlija" iz Čakovca. U petak 13. veljače. na Kuglani 2 u Koprivnici odigrana je utakmica 16. kola, između KK "Elektra" Križevci i KK "Željezničar" iz Varaždina. Gosti ohrabreni pobjedom u prvom dijelu sezone (5:3 i +49 čunjeva) nisu skrivali svoju ambiciju da isto ponove i u Koprivnici.

Vidljivo je to bilo iz sastava njihove ekipe. Dva posuđena igrača iz 2. lige, koji su donijeli prevagu u prvoj utakmici, stavljena su u prvi par, ne bi li "Željezničari" odmah u startu osigurali prednost koju bi dalje samo održavali. "Elektraši" ipak nisu bili time impresionirani.
Trener Josip Knapić i Miroslav Tkalec izvanrednom igrom u potpunosti kontroliraju rezultat. Knapić s 563 pobjeđuje i osvaja bod, dok Tkalec s 550, iako s ukupno više srušenih čunjeva od protivnika, gubi na setove (2,5:1,5). Taktika gostiju tako je već na prvom paru pala u vodu.
Drugi par sačinjen od Ivana Šimatovića i debitanta za "Elektru" Zlatka Kadovića, rutinerski ne dopušta nikakva iznenađenja. Šimatović s 517 osvaja bod za "Elektru", dok Kadović s 514 gubi minimalnom razlikom. Nakon drugog para, prednost "Elektre" iznosila je 21 čunj.
Treći "Elektrin" par, Tomislav Sanković i Željko Horvat, razbija i zadnje nade gostiju da se domognu bodova. Horvat s vrhunskom igrom u "pune" i 535 čunjeva i Sanković s 583 uz odlično "čišćenje" osvajaju bodove i podižu prednost "Elektre" na visokih 156 čunjeva. Utakmica završava rezultatom 6:2 za KK "Elektru" Križevci, čime Križevčani upisuju nova dva boda i sele se u gornji dio tablice.
Igrač utakmice Tomislav Sanković.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.