Moju ženu treba liječiti jer me pijana stalno tuče

ALKOHOL Čim se vratila iz policije, opet napala invalida

KRIŽEVCI – Žena koja je u prigradskom selu Podgajcu u teškom pijanstvu udarila supruga samo zato što joj je prigovorio da previše pije, nakon čega je završila na triježnjenju i prekršajno je prijavljena, ponovno je bila nasilna dva dana nakon povratka kući. Nakon toga je završila u pritvoru na 10 dana a danas je puštena kući – potvrdio je policijski načelnik Abel Car.

Tada, prije deset dana razbila je staklo na vratima i supruga udarila po vratu te mu slomila jednu štaku. S. Č. (66) ojađen je i povrijeđen.


– Stalno me maltretira, a pije i danju i noću, pivo preko noći, a vino za dana. Doma u podrumu imamo svoje vino – kazuje o životu s M. Č. (56) s kojom je u braku od 1973. godine. Skupa su izgradili kuću i gospodarske zgrade, no prije dvije godine počela je piti i maltretirati ga. Policija je i prije dolazila. U posljednja dva navrata policiju je pozvao sin.

Drhtav glas i suze
– Ja sam joj rekel nek prestane piti i nek me ne tuče. Ona je uzela drveni štap, to je dio karniše, i udarala me po rukama – kaže S. Č. koji je nakon nesreće u prometu 1971. godine 80-postotni invalid i kreće se s pomoću štaka. Dok govori, drhti mu glas i suze mu naviru na oči, kao da ne vjeruje da je djevojka koju je uzeo prije punih 36 godina sada tako okrutna.

– Tim je štapom razbila zdjelu i stvari po kuhinji, a sad me drugi put lupila po vratu, strgala mi jednu štaku i razbila tanjure i čaše. Nekako sam uspel složiti štaku – kaže S. Č. Njezin muž smatra da joj je nužna liječnička pomoć. Međutim, nitko je ne može prisiliti da se liječi.

– Kad je trijezna, ne bi na me digla ruku. Želim da se okani alkohola – poručuje njezin muž.

Doznali iz medija
U Centru za socijalnu skrb o slučaju su doznali iz medija! O žrtvi znaju samo to da je iz obitelji podnesen zahtjev za doplatak za pomoć i njegu, ali je odbijen jer u kućanstvu živi više članova s prihodima većim nego što je propisano jer prihod po članu kućanstva u prethodna tri mjeseca, prelazi iznos od tada 800 kuna. (sen).

Pomoći će mu udruga invalida
Žrtva nasilne žene iz Podgajca član je Udruge invalida Križevci. Predsjednik Petar Gatarić ističe da će Udruga poduzeti sve što može kako bi zaštitila svoga člana, ponajprije u pravnom, a i socijalnom smislu. – Riječ je o nasilju u obitelji, pa ćemo stupiti s njim u kontakt i u suradnji s Centrom za socijalnu skrb omogućiti mu adekvatnu zaštitu. Uz to, vjerojatno će se ženi nasilnici trebati izreći zaštitna mjera obveznog liječenja od alkoholizma – kaže Gatarić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.