Napadao snijeg, od vjetra i zavijalo u ušima

Drugi nalet snježnih oborina u ovom mjesecu vidljiv trag ostavio je i na Kalničkoj gori. Od čitatelja doznajemo da je snijega u noći na četvrtak napadalo oko 25 centimetara, a večerašnja situacija nije bilo mnogo bolja zbog neprestanog padanja pa je snijega mjestimice bilo i više od 30 centimetara. Zimska služba križevačkog poduzeća za ceste na terenu je bila cijeli dan, čisteći ceste do svih naselja.

Šef tehničke ispostave Poduzeća za ceste Čedomir Cili objašnjava da su angažirani cestari s obje strane Kalnika, dakle i sa sjeverne kod Ludbrega i ove prema Križevcima. Zanimljivo je kako je oborina više palo na tom varaždinskom dijelu, a u Križevcima vrlo malo, a danas poslijepodne padala je tek dosadna kiša praćena pokojom pahuljom, koje se nisu zadržavale na tlu.

Cili je bio upozorio da se tlo već podvečer počelo lediti zbog pada temperature.
– Čovjek ne vjeruje dok ne vidi toliki snijeg – poručio je Cili s terena, gdje su ralice bile u punoj snazi, a kamioni posipavali sol i sipinu po cestama. Važno je bilo urediti županijsku cestu prema Kalniku i frekventnije lokalne ceste.
Dok smo razgovarali telefonom čulo se zavijanje, što je cestar objasnio vjetrom koji je bio toliko jak da se u mobitelu nije čulo ništa osim buke. Svjedoci su rekli da su "gore" zavladali i sibirski uvjeti, a vjetar je na dionicama stvarao i zapuhe.
Čedomir Cili je rekao da su cestari veliku pomoć dobili u kooperantima-privatnicima, koji su svojom mehanizacijom čistili pojedine prometnice. U trenutku pisanja nismo doznali je li u prometu bilo kakvih nezgoda. Djeca su na nastavu u OŠ Kalnik stigla na vrijeme jer su ceste bile prokrčene.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.