Nova škola za obrtnike u Križevcima zasad tek u skici

SREDNJE ŠKOLE U očekivanju natječaja za gradnju dviju škola

KRIŽEVCI – Buduću zgradu Srednje škole Ivana Seljanca za obrtnička i industrijska zanimanja oko 700 učenika i njihovi nastavnici zasad mogu vidjeti tek na gradskom kalendaru za mjesec studeni, koji objavljuje skicu idejnog projekta.

No, već krajem godine mogla bi biti gotova sama zgrada u bivšoj vojarni, za čiju bi gradnju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa moglo raspisati natječaj za desetak dana, kako najavljuje gradonačelnik Branko Hrg, iako je to već više puta bilo rečeno proteklih mjeseci.

 
 

Glavninu novca, više od 20 milijuna kuna osigurala je država – 18 milijuna iz kredita Svjetske banke i ovih dana još 1,19 milijuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, namjenski za obnovu bivšeg vojnog restorana u školski praktikum za buduće kuhare. Učenici će dotad i dalje odlaziti na praksu u kuhinju OŠ Sidonije Rubido Erdödy u 18 kilometara udaljenu Gornju Rijeku. Fond za zaštitu okoliša svoj milijun namijenio je za obnovu stolarije i instalacija u sadašnjoj zgradi koju ta škola koristi zajedno s Gimnazijom Ivana Zakmardije Dijankovečkog.

Više od 1000 učenika gužvaju se u pretijesnom prostoru i jedva čekaju gradnju novih zgrada. Iz Ministarstva znanosti najavljuju da bi se u ožujku mogao raspisati i natječaj za gradnju nove zgrade Gimnazije na susjednom zemljištu, za koju je navodno također osiguran novac iz novog kredita Svjetske banke.

Te dvije križevačke srednje škole ove će godine vjerojatno jedine u Koprivničko-križevačkoj županiji graditi nove zgrade. Županijski pročelnik za društvene djelatnosti Mladen Antolić potvrdio nam je danas da je županija osigurala za 2009. novac za glavni projekt nove zgrade Obrtničke škole u Koprivnici, za koju je dosad izrađen idejni projekt. Pri završetku je, kaže, izrada projekta za dogradnju zgrade Gimnazije u Đurđevcu. Županija će, pak, ove godine sufinancirati i zgrade nekoliko osnovnih škola.

Vezano

Komentari su zatvoreni.