Rock nostalgija u Klubu kulture


Svi koji su 20. prosinca 2008. prisustvovali koncertu “starih križevačkih rockera”, članova bivših sastava Šank Rockers i Delirium Tremens, za ovu prigodu okupljenih pod nazivom V.I.S.OKI TLAK, u prepunom Klubu kulture u Križevcima, dobili su lijep glazbeni božićni poklon. Bila je to večer u kojoj su stari i mladi rockeri zajedno imali prilike uživati u dobro poznatim hitovima, primjerice nezaobilaznih Jethro Tull, The Doors, Creedence Clearwater Revival, Bad Company, Carlosa Santane i drugih, a bilo je tu i “domaćih” rock uradaka. Već prvi rifovi potaknuli su mnogobrojnu publiku na glasno odobravanje, a one malobrojne koji su sjedili podigli na noge. Vrlo pozitivno ozračje za vrijeme cijelog koncerta dodatno je na trenutke začinjeno i duhovitošću frontmana Zdravka Muretića-Mrkve.


Što se sviračke virtuoznosti tiče, treba reći da su VISOKI TLAK u sastavu: Zdravko Muretić-Mrkva – vokal i ritam gitara, Branko Majnarić-Munja – gitara, Boris Brčić – bas gitara te Branimir Ratković-Bane – bubnjevi , zajedno s gostima Križevčaninom Ivom Prodanom na saksofonu te gitaristom iz Zagreba Fadilom Abdulom-Fafom, odradili dobar posao i ničime nisu dali naslutiti minimalan broj proba koje su održali uoči koncerta, njihove zajedničke svirke nakon dugog niza godina. Kako je koncert odmicao, band je zvučao sve uvjerljivije i uigranije, zaključivši koncert u izvrsnom dojmu i usijanoj atmosferi.


Ono što je ovom koncertu dalo posebnu draž je okupljanje različitih generacija na jednom mjestu, pri čemu je svaka generacija ovu univerzalnu glazbenu poruku doživjela na svoj poseban način. Neovisno o tome je li ovaj koncert kod nekog probudio nove glazbene afinitete, kod nekog nostalgiju i prisjećanja na neka druga vremena ili pak samo želju za plesom, u svakom slučaju može se konstatirati da je u potpunosti uspio i nikoga nije ostavio ravnodušnim. To najbolje potvrđuju mnoge pohvale prisutnih za vrijeme i nakon koncerta.


Grupi VISOKI TLAK iskrene čestitke na odličnoj izvedbi i atmosferi, a organizatorima iz udruge K.V.A.R.K. sve pohvale na realizaciji ove ugodne predblagdanske večeri. Na kraju se može zaključiti da su “stari križevački rockeri” u punom smislu opravdali epitete “križevački” i “rockeri”, no nikako i “stari”. Nakon ovakve njihove izvedbe zaista im treba čestitati i poželjeti što skoriji sljedeći koncert.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.