Mali skok za gradsku kulturu?

Uvijek je, makar i dobra, vijest kad se radniku poveća dohodak, a ovih dana to se dogodilo ravnateljima ustanova u kulturi u Križevcima, jer su nakon višemjesečnih dogovora s gradskom upravom uspjeli dogovoriti povećanje koeficijenta sa sadašnjih 1.55 na 1.68. Ravnateljica Gradske knjižnice Franjo Marković Marjana Janeš-Žulj, Pučkog otvorenog učilišta Križevci Melita Habdija i Gradskog muzeja Zoran Homen tako će, možda već idućeg mjeseca, primiti na račun i 500 kuna više.

To je odlučilo Gradsko poglavarstvo na prošlotjednoj sjednici, a na prijedlog pročelnika za društvene djelatnosti Mladena Tenodija. On ističe da se "ravnateljima ustanova u kulturi utvrđuje osnovna plaća za vrijeme obavljanja dužnosti na koje su imenovani, na način da plaću čini umnožak koeficijenata složenosti poslova radnog mjesta i osnovice za izračun plaće državnih službenika i namještenika u javnim službama." Nastavlja da "oni imaju pravo i na 0,5% povećanje bruto plaće za svaku godinu radnog radnog staža, što je individualno i doprinosi razlikama u plaći." Povećanje je uvršteno u gradski proračun za 2008. godinu.

Ravnatelj Homen imao je drukčije nade: "predlagao sam da nam plaće budu po spremi i zvanju koje imamo (npr. viši knjižničar, viši kustos itd.) i na to da se isplati nagrada za vođenje ustanove u iznosu od 2.000 kn koliko imaju i neki gradski dužnosnici." Takvu nagradu opisao je kao fiskni dodatak plaći za vođenje ustanove.

Iako taj dodatak, koji bi za ravnatelje bio itekako stimulativan, nije prihvaćen kroz pregovore o povećanju plaća, troje ravnatelja donekle je zadovoljno i neznatnom povišicom.

S tim bonusom, doduše, prema procjenama, i dalje dobivaju manje od kolega iz drugih gradova. Knjižnica, POU i Muzej proizvode najveći dio križevačkog kulturnog programa kroz godinu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.