Posnija godina u kojoj će biti za trgove


Članovi Poglavarstva Križevaca na posljednjoj su sjednici, održanoj u ponedjeljak, počeli štedjeti na sebi jer su se umjesto uobičajenih voćnih sokova osvježavali samo izvorskom apatovečkom vodom najavivši time i posniju proračunsku 2009. godinu. Planira se da se u gradskoj blagajni obrne ukupno 71,6 milijuna kuna, odnosno 135.000 kuna manje nego ove godine. Zato je gradonačelnik Branko Hrg proračun nazvao realnim i trezvenim, temeljenim na “opreznoj matematici” i nimalo predizbornim i napuhanim. Jedino što će postati povijesnim jer ga posljednji put predlaže Poglavarstvo s obzirom na to da se gradske vlade od lipnja iduće godine zakonom gase nakon lokalnih izbora.


Pročelnik za financije Darko Masnec kaže da je proračun rađen prema smjernicama Ministarstva financija, pa se ne očekuju veća iznenađenja osim možda smanjenjem potpora Ministarstva kulture i Fonda za regionalni razvoj. Najviše gradskog novca, čak 45 posto ili 32 milijuna kuna, uložit će se u ceste, vodovod, odvodnju , nogostupe, uličnu rasvjetu. Započeti radovi na uređenju dvaju trgova idu dalje s planiranih 5,1 milijun kuna koliko su otprilike stajali i ovogodišnji zahvati.


Roditelje učenika putnika obradovat će uređenje autobusnih stajališta za 60.000 kuna, a srednjoškolce i nastavnike nova ulična rasvjeta u parku pred školama. U društvene djelatnosti, osnovno obrazovanje, predškolski odgoj, kulturu i šport usmjerava se 23,3 milijuna kuna , a u gospodarstvo, poljoprivredu, turizam 4,9 milijuna kuna. O prijedlogu proračuna odlučuju 23. prosinca gradski vijećnici, prvi put na jutarnjoj sjednici kada će dobiti i simbolične božićne darove, kalendare i penkala. Navečer će u sportskoj dvorani moći pratiti blagdanski koncert s križevačkim zborovima i orkestrima uz pojačanje pjevačice Jasne Bilušić i pod vodstvom Lejdi Oreb.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.