‘Petaka za đaka’ peti put darivala djecu i mlade


Predvorje Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju Križevci jutros je bilo ispunjeno radošću djece i mladeži, štićenika COOR-a i Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom koji su, u suradnji sa svojim učiteljima i nastavnicima priredili tradicionalnu božićnu priredbu. Uz pjesmu, ples i predstave prožete blagdanskim duhom, djeca su se veselila i darovima koje su im humanitarnom akcijom Five4kids pribavili članovi križevačke Udruge P.O.I.N.T.


Božićnoj priredbi su, osim obitelji štićenika COOR-a i Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, prisustvovali i predstavnici križevačkih dječjih vrtića, osnovnih škola, gradske knjižnice, pučkog otvorenog učilišta i križevački gradonačelnik, dok su božićnim pjesmama sudjelovale i mlade zborašice križevačkih župa.


U akciji Five4kids koju pointovci provode od 2004. godine, ove je godine od donacija građana i tvrtki te na 3 glazbena događaja prikupljeno 14000 kuna, što je bilo dovoljno da djeca dobiju pozamašne poklon pakete.


Međutim, na današnjoj svečanosti darove nije dijelio Djed Mraz koji je vjerojatno negdje "zapeo" zbog krize.


No, sudeći po rezultatima ovogodišnje jubilarne akcije, ove zime u Centru neće "biti zime", jer su uz darove P.O.I.N.T.-a, Centar i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom dobili i 10000 kuna od prodanih ulaznica s rukometne utakmice u utorak.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.