Dobrotvorni koncert FIVE4KIDS na Sv. Nikolu


Tjedan dana nakon održanog koncerta križevačkog puhačkog orkestra za djecu s posebnim potrebama Križevaca i okolice, udruga P.O.I.N.T. s ponosom poziva na drugi ovogodišnji dobrotvorni koncert FIVE4KIDS. Ove subote 6. prosinca 2008. u Klubu kulture će se od 21 sat održati glazbena večer križevačkih autora, s tri skupine izvođača: grupa BJUZ s poznatim udaraljkašem Josipom Konficem, mladi kantautor Luka Belani s gostima te grupa DARWIL s kantautoricom Romanom Orešnik Mlinarić. Ulaznice se mogu kupiti pri ulasku u Klub za 25 kuna, a sav prihod namijenjen je nabavci božićnih darova i potrepština učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Križevcima.


Basist Nikola Bregović svirao je u tamburaškom orkestru i heavy-metal bendu, Križevčanin Žajo lupa na akademiji te u BiNg bangu i BOOMerangu, Ivan Tikvicki voli rock i punk i predaje na Rock-akademiji, kao i kolega mu Tonči Sviličić, koji prži u splitskom Kopitu. Ova četiri mlađahna momka uspjela su pomiriti pregršt različitih glazbenih stilova i stvoriti bend znan kao BJUZ, odnosno Bilo jednom u Zagrebu. Prvi javni nastup imali su 1. travnja 2007. u klubu Purgeraj u Zagrebu, iste godine kad su i osnovani, a snimili su i promo CD s tri autorske pjesme te svirali po Zagrebu i okolici. Nadasve zanimljivim spojem fusiona, popa i bossa nove pokazat će križevačkoj publici zašto su se, uz sav svoj glazbeni angažman, još više posvetili onome što vole, te i dalje u svakom trenutku uživaju u glazbi.


Pop, rock i soul ono je što pokreće ovog momka. Luka Belani je mladi kantautor i pjevač na akustičnoj gitari s jednim studijskim EP-om te jednim uživo iz Londona, koji se može besplatno dohvatiti s www.myspace.com/lukabelani. Luka svira gorko-slatke ljubavne pjesme na tragu Dave Matthewsa, a kad se naljuti isti je Neil Young, ali bez Crazy Horsea. U dobrotvornim koncertima FIVE4KIDS redovito sudjeluje posljednje tri godine, bilo nastupajući solo ili s grupom Aromajazz s kojima je suradnja trenutno pauzirana zbog drugih angažmana članova. U rodnim Križevcima će ovaj put ugostiti i neke domaće svirače, čija imena neka ostanu ugodno iznenađenje za posjetitelje koncerta.


Romana Orešnik Mlinarić kantautorica je i gitaristica, članica nekadašnjeg ženskog rock-sastava Bube. Radila je s mnogim glazbenicima, svirala bas-gitaru s Davorinom i Bogovićima, autorica mnogih radio-reklama te pjesama izvođača duhovne glazbe, poput Jelene Radan ("Mogu sama", 2003.) i sastava Electro Spiritus ("Idem k Tebi", 2002.). Prije dvije godine na Križevačkim ljetnim večerima oduševila je domaću publiku s grupom Hempljyv’s izvodeći country pjesme, trenutno svira u Stampedu, a ove humanitarne večeri nastupa s grupom DARWIL. DARWIL priča priče svojih života, priče ljubavi, istine i boli. I nije važno što će na kraju ostati, kažu, uz Romanu, članovi grupe Marko Kukulj i Jasmin Javorina.


Glazbenu uvertiru u ovu humanitarnu večer za DJ-pultom pružit će Elf 2.0, a neophodnu podršku akciji pružaju medijski pokrovitelj www.krizevci.info i portali www.glazbeni-forum.com, www.soundguardian.com i www.auto-info.hr te mnogi sponzori: Birotehnika d.o.o. Križevci, Glazbeni forum d.o.o. Križevci, Grafocentar d.o.o. Križevci, HDS ZAMP, Klub kulture Križevci, Križevački poduzetnički centar d.o.o. Križevci, Trgovina tekstila Stella Križevci, Udruga K.V.A.R.K. Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.