Vrtićanci i osnovci obilježili Dan planeta Zemlje

DSC_0066_dan_plaeta_zemlje_eko_kosevi_vrticanci_djecaPovodom obilježavanja Dana planete Zemlje Komunalno poduzeće iz Križevaca organiziralo je ekološku radionicu u kojoj je sudjelovalo 130-ero djece iz četiri križevačka vrtića. Radionica je bila podijeljena na četiri dijela u kojima su djeca učila o važnosti očuvanja voda, ispravnog postupanja s otpadom, a na kraju radionice svako je dijete simbolično posadilo cvijet kao svoj doprinos očuvanju okoliša. Za sudjelovanje u obilježavanju Dana planete Zemlje djeci su podijeljene medalje te radni listovi „Moj otpad, moja odgovornost!“.

DSC_0048_dan_plaeta_zemlje_eko_kosevi_vrticanci_djecaUčenici OŠ “Vladimir Nazor” Križevci su zajedno s volonterima Volonterskog centra “Link” također obilježili Dan planeta Zemlje, nastavljajući s projektom “Križevci – moj čisti grad” koji su 2014. započeli kao tadašnji šesti, a sada 8.c razred. Učenici su, naime, provodili anketu među građanima gdje u gradu nedostaje koševa za otpad.

DSC_0032_dan_plaeta_zemlje_eko_kosevi_vrticanci_djecaVećina građana se izjasnila da koševa nedostaje na glavnom gradskom trgu. Učenicima je koševe darovao Grad, a obojili su ih kako bi građanima bili uočljiviji. Kako se projekt pokazao uspješnim, i ove godine Grad je učenicima darovao koševe koje su kreativno obojili i predstavili na Strossmayerovom trgu.

DSC_0019_dan_plaeta_zemlje_eko_kosevi_vrticanci_djeca DSC_0304_dan_plaeta_zemlje_eko_kosevi_vrticanci_djeca DSC_0061_dan_plaeta_zemlje_eko_kosevi_vrticanci_djeca DSC_0121_dan_plaeta_zemlje_eko_kosevi_vrticanci_djeca DSC_0264_dan_plaeta_zemlje_eko_kosevi_vrticanci_djeca DSC_0282_dan_plaeta_zemlje_eko_kosevi_vrticanci_djeca DSC_0281_dan_plaeta_zemlje_eko_kosevi_vrticanci_djeca

DSC_0292_dan_plaeta_zemlje_eko_kosevi_vrticanci_djeca DSC_0239_dan_plaeta_zemlje_eko_kosevi_vrticanci_djeca DSC_0098_dan_plaeta_zemlje_eko_kosevi_vrticanci_djeca

Možda vam se svidi

Komentari su zatvoreni.