Kreće škola košarke KK ‘Križevci’

Košarkaški klub "Križevci" poziva sve dječake rođene 1996. godine i mlađe na besplatnu školu košarke svakog četvrtka u školsko-sportsku dvoranu OŠ Ljudevita Modeca od 21:30 do 23 sata.
Najmlađe snage novog gradskog košarkaškog kluba treniraju poznati križevački košarkaški trener Darko Sokolić, s iskustvom treniranja mlađih uzrasta nekoliko sezona, te proslavljeni križevačko-zadarski košarkaš Dragan Pribanović – Gaga.
U upravi kluba sigurni su u da ovaj trenerski dvojac imaju mnogo za ponuditi križevačkim klincima, a poradit će i na dobivanju još jednog, prihvatljivijeg termina za školovanje podmlatka.


Trener Pribanović je svoju bogatu košarkašku karijeru započeo u rodnom Zadru, igrajući za proslavljeni hrvatski košarkaški klub "Zadar". Godine 1973. nastupa za kadetsku reprezentaciju Jugoslavije na Europskom kadetskom prvenstvu u Italiji, gdje u društvu Andra Knega i Ratka Radovanovića osvaja treće mjesto u Europi. U svojoj bogatoj karijeri igrao je u prvoj jugoslavenskoj ligi za KK "Zadar" te u slovenskim klubovima iz Maribora i Celja.


Osamdesetih godina prošlog stoljeća Pribanović seli u Križevce gdje zasniva obitelj i nastavlja nastupati za KK "Radnik" koji tada nastupa u Hrvatskoj ligi. Trenerskim poslom se počeo baviti u KK "Radnik", gdje trenira najprije mlađe kategorije, s kojima postiže zavidne uspjehe, a kasnije preuzima i vođenje prve momčadi KK "Radnik". Početkom devedesetih, prestaje se aktivno baviti košarkom sve do aktualnog poziva KK "Križevci".

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.