Nevjerojatna ponuda: Krediti koje ne treba vratiti

TRAGOM OGLASA

Zar je moguće da vam netko posudi  novac, i to čak do 200.000 kuna, ali da vam za to ne trebaju  jamci i da novac uopće ne morate vratiti, nego vam se čak pruža prilika da se obogatite?

Agencija

Dakako da takva priča  zvuči neuvjerljivo, ali upravo tako piše na  anonimnom tiskanom oglasu koji se ovih dana pojavio u Križevcima.

Na njemu je poziv da zainteresirani nazovu na navedene brojeve mobitela  dviju različitih mreža kako bi došli do "bespovratnog kredita".

To smo danas i učinili, a javio nam se ženski glas iz nepoznate agencije za zastupstva. Objašnjeno nam je da je uvjet za dobivanje kredita pristupanje nekom investicijskom fondu kod kojeg se zapravo oročuje dio novca, na koji se mogu dobiti visoki prinosi, čak do 25  posto, što je i dvostruko više  od bančinih kamata.

Time se, napominje posrednica iz agencije,  otplaćuje  kredit, pa on tako postaje – besplatan.
O pojedinostima se dogovara isključivo uživo.

Financijski stručnjaci  koje smo pitali za mišljenje  upozoravaju  da  svaki kredit ima svoju cijenu  koja se plaća ili otplatom ili hipotekom na imovinu, pa se i ne može  govoriti o bespovratnim  kreditima, osim u smislu reklamnog "štosa"  koji privlači pozornost mogućih korisnika.

Oprez!

Teoretski je moguće da  neki investicijski fondovi donesu ulagačima visoke prinose, što za sobom povlači visoki rizik i opasnost od gubitka  uloženog novca, dok dobiveni kredit  treba  vraćati. U sličnim slučajevima  ljudi ostaju bez kuća, stanova i druge  vrijedne imovine.

Zbog toga je, preporučuju stručnjaci, nužan oprez, kao što je to bilo i s  nekadašnjim takozvanim financijskim inženjeringom iz devedesetih godina, kad su se mnogi lakomisleno opekli na obećanja o visokim zaradama od kamata na oročenja, a na kraju su  ostali bez svoga novca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.