Poraz rukometaša ‘KTC’-a od rukometaša ‘Trnovca’

RK "KTC" je ovoga vikenda gostovao u mjestu Petrijanec gdje je bio gost RK "Trnovec". To je bio sraz dviju ekipa koje su nove u drugoj ligi i imale su isti omjer pobjeda i poraza te su se nalazile na visokom 4. i 5. mjestu ljestvice.

Višegodišnje sportsko rivalstvo između ta dva kluba i stanje na ljestvici obećavao je dobar rukomet, s time da su Križevčani htjeli prekinuti niz poraza protiv domaćina iz prošlog prvenstva od 2:0, zapravo Trnovec je bio jedina ekipa koja je odnijela bodove iz Križevaca.

Kao što se i očekivalo, od početka se je igrao dobar rukomet s time da su gosti imali laganu inicijativu i vodili sa po 1 gol razlike.

Prva prekretnica utakmice se dogodila kod rezultata 5:4 za Križevčane kada domaćin pada u laganu mini krizu i umjesto da to gosti iskoriste i laganim pogocima odu na +3 zapucavanjem kontri "podižu" domaćina koji to radi njima te prelazi u vodstvo od 9:6 za "Trnovec". Mora se reći da su golmani i jedne i druge ekipe stvarali čuda i imali fenomenalne obrane (Višnjević 22 obrane, Balen 19 obrana)što je davalo poseban draž i čar utakmici. Igrači "KTC"-a u 22. min uspijevaju izjednačiti na 10:10 i to je do odmora bilo najbliže povoljnijem rezultatu.

Drugo poluvrijeme preslika prvoga, puno trke dobrih poteza i odličnih obrana golmana, igra se gol za gol do 38 min. i do izjednačenja rez. na 20:20. U tom razdoblju igre se ozlijedio igrač gostiju Roman Predojević što prisiljava gostujućeg trenera na dosta rošada u napadu. Od 38.min. pa do 43. min. se inače vrlo dobra i ravnopravna igra križevačkih rukometaša raspada što koristi domaćin i u tom dijelu naprave 5:0 (25:20) što je (kasnije se pokazalo) riješilo pitanje pobjednika. S takvom zalihom prednosti RK "Trnovec" igra dosta lakše dok Križevčani čine sve ne bi li se vratili. Bilo je dosta prilike za to i bio je osjećaj da kvalitetom "KTC" to može preokrenuti, no previše "neprisiljenih" brzopletih grešaka dao je kontra efekt, tako da poraz od -7 i nije pravi odraz snaga. Čestitke domaćinu na pobjedi.

KOMENTAR: Iako smo poraženi, danas smo pokazali da možemo osim što odlično igramo kod kuće dobro odigrati i u gostima tako da na slijedećim gostovanjima očekujemo povoljniji ishod. Utakmica super za gledanje puna tempa i sportske agresivnosti, dok su golmani u obje momčadi jednostavno bili fenomenalni. Da je ritam utakmice bio odličan pokazuje i to da je domaćin istrčao oko 70 napada.

RK "TRNOVEC" : RK "KTC" 34:27 (16:15)

Za "KTC" su igrali i postigli pogotke: Matko Trajkovski 9, Šokičić 5, Kraljić 3, Čorda 3, Roman Predojević 3, Neven Predojević 2, Kamenar 2, Krunoslav Hunjak, Matija Hunjak, Šporer, Celovec, Vuković, Višnjević 22 obrane, Benković 4 obrane.

TRENER: Dragutin Miklečić

SLUŽBENI PREDSTAVNIK: Josip Petrlić-Pjer

SEDMERCI: "Trnovec" 5/7, "KTC" 1/3

Sljedeće kolo Križevčani igraju kod kuće protiv rukometaša iz Nove Gradiške.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.