Sin na oca letvom, on ‘odgovorio’ nožem

Sukob dvojice muškaraca u obitelji u selu Kamenica, dijelu kalničke općine blizu Križevaca, skoro je završio kobno za G.D.-a (40), kojeg je otac I.D. (74) u četvrtak oko 16.40 sati ubo nožem u trbuh. Do upotrebe preklopnoga noža kojega je, pretpostavlja se, I.D. izvadio iz džepa, došlo je nakon što su se otac i sin našli u verbalnom duelu. Sin je potom, neslužbeno doznajemo, oca “napao” drvenom letvom, pa mu je ovaj odgovorio ubodom u trbuh. G.D. je završio u kalničkoj ambulanti i odande hitno prevezen u koprivničku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Još večeras traje kriminalistička obrada nad počiniteljem pa policija nije mogla navesti uzrok incidenta, no isključuje alkohol jer je otac bio čist na alkotestu. Oko 22.30 stigla je i službena potvrda kako je nakon verbalnog sukoba između dvojice muškaraca mlađi udario drvenim kolcem, na što je stariji uzvratio ubodom nožem. Počinitelj je priveden istražnom sucu u Koprivnici a protiv obojice će na križevačkom sudu biti podnesena i prekršajna prijava zbog nasilja u obitelji.

Selom su istoga dana kolale razne verzije, pa jedna mještanka kaže da je “stari živčenjak, a da dečec bogec ni bil niš kriv.” Isti izvor kazao nam je da je među njima i ranije bilo nasilja, no u posljednje je vrijeme bilo mira. Neki pak kažu da je sin s posla u gradu došao “pod šusom”.

– Stari je njega i prije spikal nožem, bili su na sudu, ali mu je G.D. i to oprostil, a ne znam kaj im je sada bilo – reći će žena koja kaže da ostali mještani smatraju oca finim, dok ga drugi znaju po agresivnosti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.