Paintballaši se srčano borili za Dijanino srce

Za vikend su bivšom vojarnom u Križevcima odzvanjali rafali, a viđeni su ljudi u uniformama i maskama te čudnim oružjem u rukama. No namjere su bile humanitarne jer je Paintball klub Kalnik upriličio turnir za pomoć Križevčanki Dijani Trušček kojoj je nužna operacija srca u Americi.

Čak 20 ekipa iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije srčano se “borilo” na poligonu i skupilo oko 7000 kuna za operaciju. Sredstva su osigurana kupnjom bombica boje i kotizacijom, a pridonijeli su i građani koji su se i sami okušali u ovoj ekstremnoj igri. Domaći i strani paintbalaši odmjeravali su snage u poligonu od 1250 kvadrata, što je, kažu organizatori iz momčadi Black Sheep, manji od uobičajenih, no to, čini se, nije oduzelo strast i žestinu kojom su se momčadi igrale, skrivajući se iza barikada i gađajući protivnike municijom koja malo zapeče i ostavlja mrlje, ali je biozragradiva.

Jedna je bombica roze boje zapljusnula i našeg fotoreportera koji je aparatom "pucao" borbene prizore.

Borbe su bile mamac i za publiku, koja je sve promatrala iza sigurne mreže, no unatoč tome zaostali meci mogli su zapljusnuti, pa je tako bombica roze boje pogodila i našeg fotoreportera koji je aparatom "pucao" borbene prizore.

Inače Mladen Šašek iz križevačkog kluba napomenuo je da su sudionici zaista bili široke ruke, obzirom da su novčane priloge dale i momčadi koje nisu igrale, a međunarodno druženje paintbalaša nastavljeno je i u Klubu kulture na glazbenoj slušaonici.

Međunarodno druženje paintballaša nastavljeno je i u Klubu kulture na glazbenoj slušaonici. Za put i operaciju Dijane Trušček u Clevelandu dosad je prikupljeno 170 od neophodnih 220 tisuća kuna. Dijana se idući tjedan nalazi na novim pregledima u Zagrebu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.