Ove subote kušajte gradske i županijske sireve

I ove godine u Križevcima će se u okviru Dana sira Koprivničko-križevačke županije moći kušati sireve i sirne prerađevine proizvođača iz grada i županije. Za subotu 18. listopada Udruga malih sirara naše županije, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Srednja gospodarska škola Križevci zakazali su petu po redu promotivno-prodajnu izložbu sira.

Organizatori pripremaju degustaciju i prodaju sireva proizvođača s područja Koprivničko-križevačke županije, promociju Kataloga Udruge malih sirara Koprivničko-križevačke županije “Prgica”, prigodni program s izvlačenjem tombole i dodjelom nagrada publici, izbor najboljeg sira prema ocjenama publike i izbor najuređenijeg štanda, o čemu će odlučivati novinari.
Posebno stručno povjerenstvo je 7. listopada na Zavodu za mljekarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu ocjenjivalo uzorke sireva iz županije te će proglasiti najbolje među najboljima. Proizvođači najboljih sireva te najbolji izlagači dobit će plakete i medalje, a nagrađeni će biti i vlasnik najboljeg sira prema ocjenama gostiju izložbe kao i vlasnik najuređenijeg štanda. Peti Dan sira otvara se u 10 sati u dvorani na prvom katu centra Stari javor u Grdenićevoj ulici u Križevcima.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.