Auto-Info: Novi Peugeot Partner Furgon Pack 1.6 HDi 90


Prvi Peugeot Partner, lansiran 1996. godine, postigao je izniman uspjeh i u putničkoj i u lakoj komercijalnoj verziji. Njegova prodaja na globalnom nivou konstantno je rasla tokom proteklih 11 godina, ali se tijekom svih tih godina i umorio. Tako je došlo vrijeme da redizajnirani Partner preuzme štafetu. Novi Partner je pravi poslovni suradnik, ne samo zbog svoje svestranosti već i zbog odnosa uloženog i dobivenog. Kvalitetu, trajnost i efikasnost savršeno prekriva njegov svjež i dinamičan stil. Njegov utovarni prostor prilagođen je upravo za prijevoz.


Pogledom izvana, vidimo skladne linije koje daju naslutiti kako se radi o dinamičnom i modernom automobilu. Takvo vozilo namijenjeno je upravo tvrtkama koje će biti zahvalne na prikupljenim pogledima na reklame koje će se nalaziti na njemu.


Peugeot Partner opremljen kao naše testno vozilo je najvjerojatnije san svakog dostavljača koji provodi puno vremena u automobilu. Naime, radi se o vrlo kvalitetnom automobilu, solidne završne obrade sa parkirnim senzorima (što je vrlo poželjno kod ovakve izvedbe) i ESP sustavom stabilizacije koji obuzdaje  nagle vozače. No, što se tiče komfora tu je dvozonska automatska klima, podizači prozora, daljinsko zaključavanje i odličan audio sustav. Tu možemo pričati o raznim dodacima kojima ćete ili razmaziti ili nagraditi vrijednog radnika, no njemu je bitnija praktičnost samog tovarnog prostora. U ovoj opremi, Partner ima klizna vrata na obje strane što je još uvijek rijetkost u segmentu, ali i vrlo poželjno rješenje u uskim ulicama. Zadnja vrata su djeljiva. Tovarni prostor je odlično osvijetljen te još sadrži dodatnu ručnu prenosivu lampu koja je punjiva. Vrlo zgodno! Zapremina tovarnog prostora je 3,3 m³, što je u okvirima klase, ali je zbog toga kvaliteta podloge puno bolja.


O pogonskom agregatu samo riječi pohvale. Provjereni 1.6 litreni Hdi (dijete braka BMW i PSA) od 90 konja ostavlja dojam kako se radi o mnogo jačem agregatu, a opet kazaljka goriva jako sporo pada prema rezervi. Točnije, na testu, se potrošnja kretala oko 7.5 litara što i nije nešto ohrabrujući podatak, no raspisat ćemo nagradu za onog koji prođe sa više. Dok kod normalnog vozača koji se brine o trajnosti svog automobila potrošnja neće prelaziti 6 litara. U vožnji se ponaša vrlo odraslo i uglađeno. Maksimalna brzina po kazaljci iznosi 155 km/h s time da optimalna putna brzina po autocesti 130 km/h. Takvu brzinu je moguće držati i na otvorenoj cesti (ako poslodavac plaća kazne) upravo zbog dobro odmjerenog 5-stupanjskog ručnog mjenjača. Mjenjač zna biti malo tvrdoglav, ali samo kod ekstremnije uporabe. U vožnji automobil se ponaša mirno i odlično se drži za svoju konfiguracijom pa i pod punim oterećenjem do 850 kila. Svaku grešku ispraviti će ESP koji ipak dopušta malo zanošenja, ali to nije niti namjena ovog automobila. ABS radi svoj posao kao i svaki drugi dok kočnica inače pruža dobar osjećaj. Vozačevo sjedalo pruža odličan bočni oslonac kao u sportskim automobilima i ne umara tijelo, dok klupica sastrane može primiti još dva putnika.

Više na Auto-Info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.