Županija potvrdila – ne znamo hoće li se održati Obrtnički sajam

U ovom trenutku ne možemo vam odgovoriti na pitanje hoće li se 23. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održati“, odgovorio je upravo Ured župana Darka Korena na upit portala Križevci.info. Navode da je, sukladno aktualnoj Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, župan Darko Koren kao predsjednik Organizacijskog odbora Sajma uputio Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo zamolbu za suglasnost za održavanje manifestacije i predloženi epidemiološki okvir.

Do ovog trena nismo primili potvrdu, odnosno suglasnost te čekamo odgovor i daljnje upute“, kažu iz Županije. Tek ako dobiju suglasnost, sajam će se održati i to uz pridržavanje epidemioloških mjera. To znači da će se izlagači nalaziti u zasebnim kućicama na Strossmayerovom trgu, pridržavati se propisanog razmaka i obavezno koristiti maske za lice. Provođenje epidemioloških mjera nadzirat će angažirana zaštitarska tvrtka, kaže Županija, u suradnji s nadležnim gradskim Stožerom civilne zaštite. Hoće li biti obavezne i EU digitalne COVID potvrde, nije navedeno.

Poznat je i broj prijavljenih izlagača, dosad ih je 63 i sajam će biti isključivo prodajnog karaktera, naravno ukoliko se dobije suglasnost za njegovo održavanje. Dodatne sadržaje poput modne revije, revije frizura, promocije obrtničkih zanimanja i predavanja za obrtnike, ove godine nisu ni planirali, a još ne znaju ni koliko će sve skupa koštati.

Koprivničko-križevačka županija je u dijelu Proračuna Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu u dijelu koji se odnosi na sajmove kao i svake godine do sada planirala sredstva i za ovu manifestaciju, a troškovi održavanja iste biti će poznati ukoliko se manifestacija održi“, kažu iz Ureda župana.

Bez obzira na to hoće li se sajam održati ili neće, troškova već ima jer su kućice unajmljene od tvrtke iz Ozlja, dostavljene u Križevce i postavljene na Storossu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.