Asistente u nastavi dobit će 16 učenika iz Križevaca

pomoćnici2_nastava_projekt_MZOS_by_kzhrPOMOZIMO JEDNI DRUGIMA Križevački gradonačelnik Branko Hrg potpisao je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Potpisivanje tog Ugovora osigurat će pomoćnike u nastavi za 16 učenika. OŠ Ljudevit Modec dobit će sedam asistenata, četiri pomoćnika odlaze u OŠ Vladimir Nazor,  a pet učenika dobiti će svog asistenta u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Grad Križevci kandidirali su se za provedbu projekta Pomozimo jedni drugima II za školsku godinu 2016./17., što je nastavak projekta iz prošle nastavne godine. Projektni partneri su Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola “Vladimir Nazor” Križevci, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i Križevački poduzetnički centar d.o.o.

Ukupna vrijednost Projekta je 907.548,69 kuna od čega su bespovratna sredstva 834.944,79 kuna, a preostalih 72.603,90 kuna su sredstva Proračuna Grada Križevaca. Uz ovaj projekt, ovih dana su sredstva odobrena i Udruzi osoba s invaliditetom Križevci, koji su za 7 asistenata koji će pomagati 7 učenika, dobili 271.250,00 kuna.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.