Polančec Križevcima obećao i Dom HV-a

POLITIKA Konferencija u križevačkom HDZ-u

KRIŽEVCI – Dom HV-a u Križevcima neće se prodati kako je to 2006. odlučila Vlada, već će se darovati Gradu kao i zgrade bivše vojarne, izjavio je u križevačkom HDZ-u potpredsjednik Vlade Damir Polančec odgovarajući na pitanje Večernjaka.

Odluku o tome mogao bi svečano predati gradonačelniku Branku Hrgu na otvaranju 11. županijskog gospodarskog sajma u preuređenim vojnim hangarima u Križevcima. Pohvalivši nedavni veličanstveni dobrotvorni glazbeni koncert u dvorani Vatroslava Lisinskog, kojem je bio i pokrovitelj, Polančec je potvrdio da će država darovati Križevcima i zemljište kod župne crkve u Koruškoj, za izgradnju svetišta Marka Križevčanina.

Govoreći o prenamjeni bivše vojarne u Koprivnici u sveučilišni centar, kazao je da očekuje odgovore gradonačelnika Zvonimira Mršića kako grad misli osigurati novac za obnovu zgrada i uređenje uvjeta za rad, te s kojim su fakultetima dogovoreni i kakvi programi i predavači.

– Tek nakon toga o tome se može odlučivati na državnoj razini – kazao je Polančec. Osobno se, kaže, zauzima za poboljšanje života u cijeloj županiji bez obzira tko je na vlasti, ali da se u Koprivnici nameće negativan stav prema državnoj vlasti kao da je neprijatelj grada.

Potvrdivši stabilnost sadašnje vladajuće koalicije u državi Polančec je najavio da će se ona nastaviti i na lokalnim i na idućim parlamentarnim izborima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.