I šumari u bivšoj Vojarni, na prvom sajmu Forbis

Dok se ne počnu ostvarivati svi gradski planovi i obećanja za uređenje cijelog kompleksa, bivša vojarna u Križevcima dobro služi i za sajmovanje. Od 26. do 28. rujna u bivšim će hangarima i na pripadajućem vanjskom terenu tako biti upriličen Forbis, prvi sajam šumarstva, drvne industrije i lovstva, kojeg je glavni organizator Šumarska savjetodavna služba. Prijave za sudjelovanje na ovom specijaliziranom događaju još su u tijeku i primaju se do ponedjeljka 15. rujna u Križevačkom poduzetničkom centru. Svaki dan sajma posebno je nazvan.

U petak za Dan drvne industrije Forbis će biti prilika za križevačko predstavljanje nacionalnog projekta Drvo je prvo, kojem je cilj povećati uporabu drva i ukazati na njegovu važnost u gospodarstvu. Također će biti prikazano i stanje hrvatske drvne industrije i šanse za njen proboj na strana tržišta. Trenutni dosezi u šumarstvu, obzirom da je planirana i godišnja skupština Hrvatskog saveza udruga privatnih šumovlasnika, zakazani su u subotu na Dan šumarstva.

Zabavno bude i tijekom natjecanja šumovlasnika u šumarskim disciplinama, a popodne se izlažu mogućnosti biomase kao izvora energije.

Budući je sajam tematski vezan i uz lovstvo, kojem je Dan u nedjelju, i koje u križevačkom kraju ima dugu tradiciju, očekuju se i stručnjaci za to područje – od lovačkih udruga do proizvođača opreme. Bit će natjecanje u pripremi srnećeg paprikaša, dok će lovci u Đurđicu i Gregurovcu gađati glinene golubove, a u sajamskom prostoru priređuje se i izložba lovnih pasa.

Forbis, kojem su organizatori i Šumarska savjetodavna služba, Hrvatski savez udruga privatnih šumovlasnika, Hrvatske šume, Županijska obrtnička komora, Županijska gospodarska komora, PORA i Grad Križevci, uvertira je u 11. županijski gospodarski i obrtnički sajam, koji će se od 7. do 9. studenoga odvijati na istom mjestu – u četirima bivšim vojnim objektima, koji su ljetos dobili i novi vodovodni priključak.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.