Po Mlinarov kruh odsad u – Konzum

Građane Križevaca od četvrtka kroz život, da parafraziramo njegov reklamni slogan, vodi i Konzum, lanac iz sastava Agrokora, koji je konačno i u tom gradu otvorio prodavaonicu u tzv. aneksu Nebodera, gdje je bio dućan Mlinara. U srijedu će mu se pridružiti još jedan i veći, u bivšem Mlinaru, tzv. Staklani, na Strossmayerovu trgu.

Pred vratima malog dućana u podne se stvorio red znatiželjnika koji su željeli vidjeti što ima za kupiti u najvećem domaćem lancu, koji su dosad viđali samo u drugim gradovima ili na reklamama.

Plaćali su i najmanju sitnicu, ne bi li "ušićarili" i dar, a pritom i međusobno komentirali cijene i uređenje, govoreći da ih je iznenadio dolazak Konzuma, koji je skoro na mala vrata, ušao u njihovo "dvorište" i zaposjeo prodavaonice Mlinara, najveće mlinsko-pekarske industrije u Hrvatskoj. No to je odraz Agrokorova preuzimanja Mlinara.

Taj je lanac posljednih mjeseci stekao 50,2 posto njegovih dionica, time je dobio i nekretnine. Iako se ne radi o velikim centrima, kakvih je, od raznih lanaca, u gradu već četiri, a uskoro će i peti, ti dućani ipak će "zamrsiti" križevačke trgovinske odnose, kažu neki ekonomisti, jer će ugroziti ionako malen broj malih dućana.

Čini se pak da su iz uprave Agrokora odlučili reći što manje o visini ulaganja u nova prodajna mjesta, pa je Renata Šimeković, direktorica Sektora marketinga, navela tek da je Konzum zakupio dvije prodavaonice Mlinara, koje se prilagođuju Konzumovim standardima. Otkrili smo, međutim, da slijede i Konzumi u tri sela – Carevdaru, Cirkveni i Svetoj Heleni, a zaposlenici ne bi trebali strahovati. U bivšim Mlinarima u gradu još ih je osmero.

Siniša Mrazović iz Mlinara kaže da se pokazalo kako je svako preuzimanje od strane Agrokora vodilo povećanju zapošljavanja i vjeruje da će tako biti i s Mlinarom, čiji su kruh i pecivo ostali neizostavan dio ponude i u sadašnjim dućanima.

Za 11. rujna je sazvana Skupština dioničara Mlinara, na kojoj bi se trebalo govoriti i o raspodjeli dobiti tvrtke, koja je u 2007. bila 4,94 milijuna kuna. Od toga će se pet posto odliti u zakonske rezerve, a ostatak ide u zadržanu dobit. Na tom skupu izabire se i novi Nadzorni odbor kojeg će činiti dosadašnji predsjednik uprave Dragutin Barišić, te članovi Agrokora Ljerka Puljić, Mislav Galić, Ante Todorić, Manuela Ćelić i Vitorija Svić. Predložit će se i novi statut dioničkog društva, kojem je sada većinski vlasnik koncern Agrokor, predsjednika Ivice Todorića.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.