Vavrik nakon jedne godine napušta Križevce

Križevcima se pročulo da će ovdašnju župu svete Ane, sljedećega mjeseca, poslije samo godinu dana služenja napustiti velečasni Josip Vavrik. On je župnik najveće križevačke župe sa sjedištem u crkvi svete Ane postao lanjskog kolovoza, došavši iz Čazme nakon Ivana Žufike, koji je dobio premještaj u Sveti Petar Orehovec. Vavrik će svećeničku službu, neslužbeno doznajemo, nastaviti u zagrebačkoj župi Prečko.
Razlog odlaska iz Križevaca ne naslućuje se, tek kolaju navodi da je Vavrik to sam zatražio, nezadovoljan. Uvjetima, župom, ljudima, također nije poznato, no navodno će na njegovo mjesto župnika doći vlč. Krešimir Žinić, sadašnji župnik druge križevačke župe Blažene Djevice Marije žalosne i sv. Marka Križevčanina.
Velečasni Vavrik dosta se družio s mladima s kojima je i izlazio, a postao je i šire poznat kad je uoči Božića građanima svoje župe poslao pisma kojim ih je podsjetio na plaćanje blagoslova kuća. Nedavno se angažirao i za koncert Marka Perkovića Thompsona uz blagdan sv. Marka Križevčanina u rujnu u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.