Ljetni hit nogostup, vodovod i trgovi, veći projekti od jeseni?

Ukupna vrijednost trenutnih građevinskih i komunalnih investicija u Križevcima je oko 15 milijuna kuna gradskog i državnog novca, konstatirao je gradonačelnik Branko Hrg pred malobrojnim novinarima u parku OŠ Vladimir Nazor, gdje je sazvana konferencija o aktualnim gradskim projektima. U inventuri zahvata na prvo je mjesto stavljeno uređenje pločnika s betonskim kockama pred školom, koji će djeci omogućiti i prilaz prema Učeničkom domu i sportskim objektima. U susjedstvu škole u Nehajevoj ulici izmijenjen je i vodovod s kanalizacijom, a grad je u te dvije investicije utrošio ukupno 700 tisuća kuna.

Ovih su dana upravo nogostupi i vodovod gradski ljetni hit, jer je Hrg naveo i dovršenje lani započetog 1200 metara dugog nogostupa u Lepušićevoj ulici, vrijednog 834 tisuće kuna, kao i magistralni vodovod u Carevdaru kojeg dijelom financira država, a težak je oko 13 milijuna. U sklopu konferencije navedene su i druge destinacije kojima se Grad planira baviti u ostatku ljetne sezone – uklanjanje stare škole u Carevdaru, natječaj za izgradnju kolektora Istok u Koprivničkoj, početak uređenja središnjih gradskih trgova i početak radova na kanalizaciji u Markovićevoj ulici.

Za ostale vruće projekte o kojima se već dugo priča – srednja škola u vojarni, poduzetnička zona Gornji Čret, kružni tok u Markovićevoj, nadvožnjak u Tomislavovoj, Hrg je ponovio da su u postupku dobivanja raznih dozvola ili pripreme natječaja još u ovoj godini, ne navodeći pojedinačne rokove. Sudeći prema izjavama, u Grad bi mogla "ušetati" i sredstva za kanalizaciju i nogostup u ulici Petra Krešimira prema Lovačkom domu, gdje je po cesti vrlo opasno hodati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.