Stabla padala po električnim vodovima i cestama


Sinoć između 22,29 i 23,13 sati oko 20.000 kućanstava na području Križevaca i okolice, drugi put u mjesec dana, ostalo je u mraku zbog udara groma u dva transformatora glavne trafostanice od 110/35 kilovolta. Zbog kvara grad je i danas prijepodne kratko bio bez struje. No, ovaj put je olujno nevrijeme počinilo veću štetu rušeći stabla i grane na elektrine vodove i prometnice, zbog čega su radnici križevačke Elektre cijelu prošlu noć i danas popravljali oštećene žice niskonaponske mreže, izjavio je Ivan Šafran, rukovoditelj pogona HEP-a.


Puno posla imali su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, njih 12 s četiri interventna vozila, kako bi s električnih vodova i cesta uklonili srušena stabla i grane.

Najviše srušenih stabala bilo je u općini Sveti Ivan Žabno i selima Šofići, Škrinjari i Lanišče, ali i na cesti Bjelovar-Zagreb, gdje je jedno stablo zatvorilo promet. Oluja je upala stabla i na cesti Zagreb-Križevci-Koprivnica u Bojnikovcu, između Malog i Velikog Ravna te na cesti Vojakovački Kloštar-Raščani.

Zbog nestanka struje bilo je poteškoća u dojavama o štetama putem fiksnih telefona, pa su opet spas bili mobiteli. O snazi oluje govori i podatak da je vjetar iz jedne gospodarske zgrade u Žabnu izbacio tešku dvoosovinsku prikolicu i gurao je 60 metara.

Načelnik općine Vladimir Oguman pozvao je stradale sumještane da odmah prijave štetu na kućama i gospodarskim zgradama kako bi mogli dobiti pomoć u građevinskom materijalu, a predložit e i županu Darku Korenu da proglasi elementarnu nepogodu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.