HPD-ovci se u rujnu nadaju Italiji

Prošloga četvrtka nakon trijumfalne pobjede hrvatskih nad njemačkim nogometašima križevačkoj je publici bilo još draže slušati godišnji koncert mješovitog zbora HPD Kalnik Križevci, obzirom da se vesela atmosfera s ulica prenijela i u podrum Hrvatskog doma. No to je bio zadnji službeni nastup križevačkog zbora uoči ljetne stanke, koja, pak, neće trajati (pre)dugo.

Mješoviti zbor HPD-a je naime poslao prijavu za sudjelovanje na 7. Međunarodnom natjecanju zborova – Fiera della musica u mjestu Azzano Decimo u Italiji. Uskoro će biti poznati svi zborovi koji se odabiru na temelju partitura, zvučnih zapisa i vrste repertoara, a natjecanje se ima održati 13. i 14. rujna u Općinskom kazalištu u Azzanu, 90 kilometara od Trsta.

Križevčani su već jednom, 2005. bili pozvani na natjecanje, no na putu ih je zadesila vijest o iznenadnoj poplavi koja je onesposobila taj dio Italije, zbog čega je zborovanje otkazano.
Dirigentica HPD-a prof. Branka Špoljar vjeruje da njeni zboraši imaju kvalitetu za ponovni plasman, pa će zbog toga nova sezona proba početi već u kolovozu, kako bi se tempirala forma za inozemni nastup. Fiera della musica, iliti Glazbeni sajam, je višemjesečni festival na kojem su ove godine već bili, ili će biti, i Kaiser Chiefs, Goran Bregović, Echo&The Bunnymen, Lucio Dalla, Soft Cell, Gino Paoli i drugi. 

Vezano

Komentari su zatvoreni.