Rajn otklonio dvojbe oko nove dvorane, građevinska dozvola postala je pravomoćna

Jučer poslijepodne održana je 24. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca. Sve odluke usvojene su, a na početku se razbistrila svaka dvojba oko nove školsko – sportske dvorane u dvorištu Osnovne škole Ljudevita Modeca. Iako nikakve dvojbe, zapravo, nije niti bilo.

Podsjetimo, na 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca, održanoj 14. veljače 2020. godine, usvojena je odluka o davanju suglasnosti i davanju jamstva za zaduženje Križevačkom poduzetničkom centru d.o.o. putem financijskog kredita u iznosu od 22 milijuna kuna za izgradnju nove dvorane OŠ Ljudevita Modeca.

Potpredsjednik Gradskog vijeća Eduard Krmpotić postavio je pitanje vezano za gradnju spomeute dvorane. Naime, u jednom se lokalnom mediju u srijedu, 13. svibnja 2020. pojavio dramatičan naslov o tome kako gradnja dvorane nije na vidiku.

„Ove informacije koje se plasiraju su valjda s ciljem zastrašivanja. U četvrtak, 14. svibnja 2020., postala je pravomoćna građevinska dozvola za dvoranu. To se vrlo dobro znalo jer je bilo vidljivo na oglasnoj ploči da će tog datuma biti pravomoćna. Vjerojatno se zato iskoristio dan prije za nekakav medijski napis da to neće ići. Tempo je takav da je građevinska dozvola pravovaljana, sljedećeg tjedna ide javna nabava dokumentacije za javnu nabavu i savjetovanje, nakon toga ide postupak javne nabave, ugovaranje i izgradnja”, demantirao je napise Mario Rajn pa dodao:

“Ponavljam, puno je toga u svrhu političkih poena, ali sve ima svoj tok, pa tako i ono što je javno vidljivo. Građevinska dozvola je akt koji uvijek stoji na oglasnoj ploči“, jasno je otklonio bilo kakve zastoje oko izgradnja nove dvorane.

Vezano

Komentari su zatvoreni.