Guštalo se uz štrukle i koktele

Središnji gastronomski događaj Križevačkog velikog spravišča su Kušalište i Štrukljada, gdje proizvođači hrane i pića, kao i majstori u spravljanju prigorskih štrukli i miješanju pića svoje proizvode i radove izlažu nepcima i ocjenjivačkom sudu građana. Na Kušalištu križevačkih gušti, smještenom na novom prostoru Gradske tržnice u Križevcima ovoga su vikenda nuđeni prehrambeni proizvodi i gastronomske osobitosti prigorskog kraja, od kojih su najznačajniji štrukli.

Od desetak vrsta ovog tradicionalnog jela od tijesta i svježeg kravljeg sira, žiri ovogodišnje spraviščanske Štrukljade za najukusnije štrukle pohvalio je, i replikama križevačke žlice stare 6000 godina nagradio, Šteficu Hrg i Ljiljanu Kelek koje dijele prvo mjesto, dok je druge najfinije štrukle pripremila Mladenka Vrhovec. Sve su one članice Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva "Lipa", organizatora Štrukljade.
Umijeće spravljanja koktela i slatkih jela pokazali su učenici konobarskog i kuharskog usmjerenja Srednje škole Ivan Seljanec iz Križevaca. Prigodni program izveli su zbor križevačkih umirovljenika i članovi nedavno osnovanog Kulturno-umjetničkog društva "Prigorje".

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.