Šibenik: dodijeljene nagrade najuspješnijim poduzetnicima

U sklopu 12. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu koje se održava u hotelskom naselju Solaris, jučer su dodjeljene nagrade najuspješnijim poduzetnicima.

U kategoriji mikro poduzetnika najuspješnijim je proglašena tvrtka OMV – VENTIL iz Zagreba, koja se bavi proizvodnjom industrijske armature. Tvrtka ima osam stalno zaposlenih radnika i nosilac je znaka Hrvatska kvaliteta, a posjeduje i certifikat sustava kvalitete ISO 9001. Gotovo 80 posto proizvodnje ove tvrtke vezano je za narudžbe i ugovore s hrvatskim brodogradilištima. Najuspješniji mali poduzetnik je SCAM marine iz Viškova koja se bavi razvoj vlastitih proizvodnih programa nautičke opreme. Svoje proizvode plasira na talijansko tržište, a surađuje s poslovnim partnerima iz Grčke i Belgije. Tvrtka SCAM marine ima i servisno prodajni centar u marini Hramina na otoku Murteru. U kategoriji srednjeg poduzetnika nagrađena je tvrtka Galko sa sjedištem u Malom Bukovcu. Tvrtka ima dugu tradiciju u proizvodnji kožnih proizvoda i jedan je od najvećih hrvatskih proizvođača i distributera kožne galanterije. Najuspješnijim mladim poduzetnikom proglašena je tvrtka KTD koja je osnovana 2006. godine, a usko je specijalizirana za proizvodnju pločastog namještaja po mjeri što uključuje i opremanje interijera hotela, apartmana, stanova i kuća te izložbenih salona.

Najuspješnijom poduzetnicom proglašena je modna kreatorica Ksenija Vrbanić koja ima svoj Studio za dizajn odjeće i koja je razvila modnu marku XD XENIA DESING. Ksenija Vrbanić vodeća je dizajnerica u Hrvatskoj, a posljednjih godina pozornost posvećuje i inozemnom tržištu. U kategoriji mikro izvoznika najuspješnijim je proglašena tvrtka HI-KON iz Samobora, a bavi se proizvodnjom strojeva i uređaja za automobilsku industriju, elektorindustriju, gurmansku industriju i brodogradnju. U prosjeku godišnje tvrtka izveze osam puta više nego što uveze. Nagradu za najuspješnijeg malog izvoznika dobila je tvrtka Đuro Đaković Kotlovi, koja proizvodi parna i vrelouljna kotlovska postrojenja. U prošloj godini izvoz je u poslovanju ove tvrtke iznosio 29 posto, a u prvih pet mejseci ove godine taj je udio iznosio 44 posto. Najuspješniji srednji izvoznik je tvrtka Vargon koja proizvodi plastične cijevi za odvod i dovod vode. Djeluje u industrijskoj zoni Kukuljevo i zapošljava 200 radnika. Od ukupne proizvodnje 40 posto plasira na inozemno tržište.

U kategoriji najuspješnijih inovativnih poduzetnika nagrada je pripala tvrtki Infomare sa sjedištem u Zagrebu. Specijaliziran je proizvođač poslovnih aplikacijskih sustava i povezanih usluga. Nositelj je znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta. Najuspješnijom poduzetničkom zonom proglašena je poduzetnička zona grada Križevaca koja se prostire na površini od 576 000 metara četvornih. U zoni djeluje 28 tvrtki s ukupno 950 zaposlenih. Poduzetnički centar Pakrac proglašen je najuspješnijim u toj kategoriji, dok je titula najuspješnijeg poduzetničkog inkubatora pripala poduzetničkom iknubatoru BIOS iz Osijeka. Dodjelu nagrada za najuspješnijeg poduzetnika pratila je i modna revija na kojoj su prikazani ženski i muški odjevni predmeti te obuća i kožna galanterija hrvatskih proizvođača.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.