[FOTO] U humanitarno kolo kros lige uključili se i uspješni križevački sportaši

Ni blagdani ni nagli pad temperature nisu omeli trkače iz križevačke Škole trčanja i Atletskog kluba, Vujec Running Teama, Tiger Running Teama, Black Sheepa, Kalnik Trail Teama, rekreativce bez kluba i atletičare iz Čakovca koji od kraja studenog trčeći skupljaju bodove u Križevačkoj kros ligi. Dapače, pridružili su im se i novi natjecatelji, dvojac iz Košarkaškog kluba Radnik, nogometašica i trenerica Tihana Nemčić i tjelograditelj Danijel Miklečić. Treće kolo trčalo se i hodalo na Štefanje na atletskoj stazi u Križevcima na temperaturi blizu nule uz sitnu kišu, a trkači su opet bili dobrog srca – uključili su se u humanitarnu akciju i prikupili novac za rehabilitaciju naše sugrađanke Karle Miklečić, koja se oporavlja nakon moždanog udara.

Najbrži je bio Ognjen Mergon koji je Zorkovu dionicu od 1500 metara istrčao za 4 minute i 45 sekundi, 13 sekundi sporiji bio je vodeći na tablici lige Željko Dubravec, a treći je u cilj utrčao Saša Horvat iz AK Međimurje, po ukupnim bodovima drugi na tablici. U ženskoj konkurenciji dosad nije bilo iznenađenja. Treće kolo zaredom pobijedila je Ivana Zeljko iz AK Međimurje koja je utrku završila za 5:48 minuta, Aleksandra Aleksa bila je druga s vremenom 6:28 i Dragana Osman Ivanović treća s 6:36. Isti takav poredak je i na tablici lige na kojoj nakon tri kola uvjerljivo vodi Ivana Zeljko. Pobjednici trećeg kola Ivana i Ognjen u ovom su blagdanskom kolu dobili poklone stranice KŽ sport.

Nakon jednog kola pauze, opet su se natjecale i nordijske hodačice – njih tri, Maja Žeđa, Tihana Nemčić i Snježana Mergon u cilj su ušle zajedno i svaka je dobila maksimalnih 100 bodova. Škola trčanja i grupa entuzijasta ove su zime po prvi put organizirali trkačku kros ligu u Križevcima s ciljem poticanja i održavanja motivacije za treniranje tijekom hladnijih mjeseci te dodatne popularizacije rekreativnog trčanja u Križevcima.

Trkači se uz druženje, zabavu i rekreaciju na svježem zraku okupljaju svake druge nedjelje na različitim lokacijama koje organizatori čuvaju u tajnosti i objavljuju tek uoči svakog kola. Skupljaju se i bodovi, no naglasak nije na plasmanu, nego na dobroj atmosferi. Najbolji će na kraju dobiti nagrade, ali u svakom kolu dobivaju ih ne najbrži, već oni s najviše sreće čiji startni brojevi budu izvučeni u tomboli. Nagrade su osigurali sponzori lige Križevačka pivovara i SIM servis mobitela Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.