Križevci ulaze u Javnu ustanovu za odlaganje otpada

Iako je križevačko Poglavarstvo pred nekoliko godina donijelo odluku o priključenju Grada Javnoj ustanovi za odlaganje komunalnog i neopasnog tehnološkog otpada sjeverozapadne Hrvatske, formalan ulazak u tu ustanovu ostao je na ledu i Križevci se još uvijek ne nalaze na popisu njezinih osnivača.

Razlog je bio u povremeno vrlo burnim raspravama o određivanju lokacije budućeg regionalnog odlagališta otpada, jer Križevčani nisu željeli njegovu gradnju na prostoru obližnjeg Gunjaka u susjednoj Općini Sveti Ivan Žabno, podsjeća gradonačelnik Branko Hrg.
– Iz tog razloga mi nikad nismo potpisali taj ugovor o pristupanju i čak štoviše poslali smo i zaključak da nećemo pristupiti Ustanovi dok se to pitanje ne razriješi.

Kako je Prostornim planom Koprivničko-križevačke županije budući regionalni centar za gospodarenje otpadom smješten na Piškornicu u općini Koprivnički Ivanec, razloga za nepridruživanje Grada Križevaca Javnoj ustanovi više nema. Stoga je Gradsko poglavarstvo odlučilo reaktivirati već donesenu odluku o ulasku u Javnu ustanovu i tako postati jedan od osnivača, među kojima su četiri županije i 15 gradova sjeverozapadne Hrvatske.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.