Većinom glasova odobren dolazak novih investitora u Čret

Na 32. sjednici Gradskog vijeća koja je i ovog puta održana telekonferencijski, rasprava se rasplamsala već na prvoj točki dnevnog reda o donošenju odluke o pravu građenja u Gospodarskoj zoni Gornji Čret. Naime, tvrtka Inter-delta javila se na natječaj za najam zemljišta kako bi izgradila pogon za klaonicu i preradu peradi s, kako se navodi, najsuvremenijom inovativnom tehnologijom koja u zatvorenim procesima brine o zbrinjavanju svog otpada, bez ikakve emisije štetnih plinova u atmosferu. No vijećnike Ivana Majdaka i Marijana Vukovića zanimalo je zašto o izgradnji klaonice nije pokrenuta javna rasprava.

Mene zanima koje je to povjerenstvo donijelo odluku da je ovaj projekt valjan za Križevce“, pitao je Vuković, a Majdaka je zanimalo koji su stručnjaci bili konzultirani pri donošenju odluke da ta tvornica nije štetna za naš grad.

Mi smo zaslužili dobiti informacije o čemu se radi prije nego donesemo odluku. Ako nemamo studiju o utjecaju na okoliš, odluku ne možemo donijeti“, rekao je Majdak. Dogradonačelnik Mario Martinčević odgovorio je da oporbi nije drago da se gospodarska zona puni, a pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove Sandra Vuketić vijećnicima je objasnila da je zadaća povjerenstva za poslovnu zonu otvoriti natječaj i vidjeti odgovara li sva dokumentacija uvjetima natječaja, dok studiju utjecaja na okoliš investitor može izraditi tek kad dobije pravo građenja.

Pristigla dokumentacija zadovoljava uvjete natječaja. Prema važećem Planu upravljanja Gospodarskom zonom Gornji Čret nema nikakvih prepreka za pokretanje djelatnosti kakvu planira trgovačko društvo Inter-delta“, rekla je Vuketić. Vijećnik HDZ-a Darko Habdija naglasio je da u našoj okolici ne postoji niti jedna klaonica, a da je malim proizvođačima ona itekako važna.

Ljudi nemaju gdje klati stoku i perad i ja ću zato podržati ovu odluku“, rekao je Habdija. Odluku je podržalo 12 vijećnika, petero je bilo suzdržanih, a protiv je bio samo Majdak. Sve druge točke prihvaćene su bez rasprave pa je odobrena prodaja još jednog zemljišta u Čretu, i to trgovačkom društvu BAS iz Svete Helene koje planira pokrenuti proizvodnju ekoloških filtera. Zanimljivo je bilo i pod točkom pitanja i prijedlozi kad je vijećnik Majdak izrazio zabrinutost zbog gradske imovine.

Imam informaciju da se sprema prodaja gradskog odmarališta u Puntu“, pitao je vijećnik, vjerojatno misleći na gradsko odmaralište na otoku Pagu. Informaciju smo odmah provjerili i iz Grada poručuju da u Puntu nemaju nikakve nekretnine, a o prodaji odmarališta na Pagu nema govora.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.