Obavijest gradske uprave o rušenju stabala na području Križevaca

Kao što su građani primijetili, u proteklom razdoblju porušeno je nekoliko stabala na širem području grada.
Stabla su porušena jer su ili bila bolesna pa su automatski predstavljala veliku opasnost od urušavanja, ili su radila štetu imovini građana ili pak uzrokovala probleme u vidu alergija. Nijedno stablo nije srušeno bez stručnog mišljenja Povjerenstva za zelenilo koje je sastavljeno od stručnjaka, šumara i agronoma, a koje je obišlo sva stabla na području grada i detektiralo ona za rušenje.

Sljedeći veliki zahvat rušenja stabala odvijat će se na području parka u prostoru bivše vojarne jer je Povjerenstvo ustanovilo kako je jedan dio stabala bolestan i kako postoji opasnost od padanja grana što je posebno opasno jer tamo svakodnevno borave brojna djeca. Građani koji tamo dolaze su toga itekako svjesni i već neko vrijeme ukazuju na opasnost.

Međutim, kao što su građani već imali prilike vidjeti, u studenom prošle godine održana je prva velika akcija sadnje stabala u koju su se mogli uključiti i sami građani. Ista takva akcija provodit će se svake godine i namjera je Grada Križevaca za svako porušeno stablo u gradu posaditi dva nova.

Nadalje, preko društvenih mreža i službenih mailova javljaju nam se brojni građani po pitanju rušenja stabala. Jedan dio građana, pogotovo oni kojima su stabla blizu kuća, traže da se stabla uklone jer im rade probleme s alergijama prilikom cvatnje, a nekima korijenje oštećuje kuće. Drugi pak dio građana oštro osuđuje svako rušenje stabala. Stoga, ovim putem još jednom naglašavamo kako će se rušiti samo ona stabla za koje je Povjerenstvo za zelenilo dalo ocjenu da je potrebno srušiti, a zelenilo će se nadoknaditi novim stablima u gradu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.